Şanlıurfa'da karakola saldırı: Şehit ve yaralı askerler var

Şanlıurfa'da teröristlerce karakola düzenlenen saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin ise yaralandığı açıklandı.

GİRİŞ 16.08.2022 13:22 GÜNCELLEME 16.08.2022 17:34
Bu Habere 269 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde hudut karakoluna yapılan roketli saldırıda bir asker şehit oldu. MSB, Şanlıurfa sınır hattına teröristlerce düzenlenen saldırının ardından belirlenen hedeflerin vurulduğunu, 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Suriye'nin Ayn-El Arap bölgesindeki teröristler, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan karakola roketli saldırı düzenledi.

Teröristlerin saldırısında karakoldaki bazı askerler, yaralandı. Yaralı askerler, tahliye edilerek ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

1 ASKER ŞEHİT OLDU, 4 ASKER YARALI

MSB: Birecik/Şanlıurfa hududunda, 16 Ağustos 2022 tarihinde, teröristlerce yapılan havan tacizi sonucunda, kahraman silah arkadaşımız Top.Uzm.Çvş. Uğurcan CİRNOOĞLU şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

BÖLGEDE 13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtaları ile vurulmuş, bölgede ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.
 

Kilis'e şehit ateşi düştüKilis'e şehit ateşi düştü

Saldırının ardından Süleyman Şah Türbesi’nin de bulunduğu, Suriye'nin Eşme köyünün karşısındaki Eşme ve Çiçekalan Mahallesi'nde tedirginlik yaşandı. Mahallelerde yaşayanlar, evlerini boşaltıp, güvenli alana geçti. Sınır hattında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birlikleri de saldırının yapıldığı Ayn el- Arab'ın Zor Mağara bölgesindeki terör hedeflerini topçu ve çok namlulu roketatar atışlarıyla ateş altına aldı.​

Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırıya misliyle karşılık verildiğini duyurdu. Belediye de anons yaparak vatandaşları toplu halde bir arada bulunmamaları ve sınır hattına yaklaşmamaları konusunda uyardı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 269
  • sartt 1 yıl önce Şikayet Et
    suriyenin kuzeyine operasyon sart
    Cevapla
  • A. Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Havan topuna demir kubbe bir şey yapamaz
    Cevapla
  • Kasım Ocak 1 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH CC rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum.
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    İlla saldırı olup şehit vermemizmi gerek Yerleri belli vurun gözlerini açamasınlar
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'e dakikada 80 roket atılıyor hepsi havada imha ediliyor ve buna Demir kubbe deniyor, neden böyle bir silah yok bizde
    Cevapla
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    askerlik yaptın mı havan topuna hava savunma sistemi ile müdahale edilemez
    Cevapla
  • Sahipkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapsaydın olurdu... Neden yapmadın?
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl silah mermisi durdurulamazsa havanda çok zor roket füze durdurulur ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”