Araç alım satım simsarları! Kendi otomobiline alıcı oldu! Mesajlar ortaya çıktı

Sultangazi'de gayrimenkul danışmanlığı yapan Zafer Türk, otomobilini arka camına astığı ilanla satışa çıkardı. Alıcı çıkmasını beklerken, bir esnaf arkadaşından, aracının satılık ilanını bir internet sitesinde gördüğünü duydu.

Araç alım satım simsarları! Kendi otomobiline alıcı oldu! Mesajlar ortaya çıktı
Araç alım satım simsarları! Kendi otomobiline alıcı oldu! Mesajlar ortaya çıktı
GİRİŞ 18.08.2022 10:30 GÜNCELLEME 18.08.2022 13:16
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi'nde gayrimenkul danışmanlığı yapan Zafer Türk, otomobilini satışa çıkardı. Türk, otomobilinin arka camına astığı satılık ilanıyla alıcı çıkmasını bekledi. Bu sırada esnaf arkadaşı, bir internet sitesinde aracın satılık ilanını gördüğünü söyledi.

Türk, internete ilan vermedeği halde aracının kimler tarafından satışa çıkarıldığını öğrenmek için harekete geçti. İlandaki numarayı arayan Türk, ikinci şoku kendisinden kapora istemesiyle yaşadı. Polise ihbarda bulunan Türk, savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Türk, ilanı yayınlayan siteden ve ilanı veren kişiden şikayetçi oldu. 

"İLANI GÖRÜNCE KENDİMİ KÖTÜ HİSSETTİM"

Zafer Türk, "Tanımadığım biri aracımla ilgili internette satılık diye ilanı vermiş. Görünce şok geçirdim, kendimi kötü hissettim. Psikolojim bozuldu. Hemen karakola gidip, şikayetçi oldum. İnternet sitesi ve ilanı yayınlayan kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Benim aracım satılık ama, internette ilan vermedim. İlandaki numarayla alıcı gibi iletişime geçtim. Adam milleti dolandırmak için böyle bir sahte ilan açmış. Benim ruhsattaki ismimi bir şekilde silip, kendi ismini yazmış. Adam pişkin pişkin konuşuyor. Kendisi ile yazıştığımızda aracı görmek istediğimi söyledim. Kendisinin il dışında olduğunu, aracın yine benim ikamet ettiğim bir sokakta kapalı otoparkta olduğunu söyledi. Adam başkasının aracıyla milleti dolandırmaya çıkmış. Kimse bunlara itibar etmesin. Kapora alıp insanları dolandırıyorlar" dedi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Mso 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadan 10 yaşına kadar 2.el araçları vergisiz getirmek tüm fırsatçıları durdurur. Ama yapılamaz. Vergi kaybı olur. Vergili getir o zaman. Orada araçlar ucuz. 10 yaşın üzerindeki araçların yüzüne bakmıyorlar. Hurdalıklara bırakıyorlar üste para verip.
    Cevapla
  • Mehmet kara 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar da değil bilader abartma sende bilmesek
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Nasıl ki et ithal edilip fiyatlar düşürülüyorsa 10 yaşın üzerindeki araçlar da ithal edilip afaki olmayan vergi ile piyasaya sürülebilir..( Üzerinde son 3-6 ya da 12 ay araç olmayanlara daha avantajlı olabilir).. Vicdansız fırsatçılarda avuçlarını yalar...
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    şu sarı site kapatılsın piyasa düzelir.
    Cevapla
  • Bora 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam anadan doğma dolandırıcı,birde 4_5bin kapora istiyor yüzsüz....
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Otomobil piyasası yangın yerine dönmüş sayın cumhurbaşkanı bu soruna bir çözüm bulacağına fındık, üzüm fiyatlarını açıklamaya Ordu'ya, Manisa'ya gidiyor. Bu ülkenin tarım Bakanı var bırakinda herkes görevini yapsın. Milletin tamamını etkileyen araç piyasasi alt üst olmuş çözüm yok. araç vergilerinin %25 e indirilmesini ve 2. El Araç ithaline müsade edilmesini talep ve istirham ediyorum artık bu konuda bizlere zulmetmeyiniz. Yabancının 300 bin TL Ye satışa sunduğu araca 350 bin lira vergi koyuyorsunuz araç fiyatı 650 bin liraya çıkıyor. Bu bir zulümdür. Bizler hükümete aşırı vergiler ödemek için yaratilmadik. Artık tahammül edemiyoruz.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanına sorun çözüm merkezi görevini layık görüyorsun da fiyat açıklamaları görevine niye yakıştıramıyorsun? O sorunda İçişleri bakanlığının görevi. git ondan yardım iste o zaman.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorunun çözümü kolay. Açacak gümrüğü, üzerinde son 3 ay araç olmayan herkesten 0 vergi ile araç almasını sağlayacak. Bak ondan sonra yaylak takımı fiyatları nerelere indiriyor
    Cevapla
  • ahmet muşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    alma sana al diye yalvaran yok
    Cevapla
  • user 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim millete de iyilik yaramıyor, ne var işte adam uğraşmasın diye onu yerine satılığa çıkarmış. Bu zamanda böyle davranış, şükürler olsun ki insanlık ölmemiş, insanlığı nüfustan silmişler :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak