"Kılıçdaroğlu'nun S-400 açıklamasına" AK Partili Turan'dan yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için S-400'leri aldığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki açıklamalarını eleştirdi.

"Kılıçdaroğlu'nun S-400 açıklamasına" AK Partili Turan'dan yanıt
"Kılıçdaroğlu'nun S-400 açıklamasına" AK Partili Turan'dan yanıt
GİRİŞ 19.08.2022 22:51 GÜNCELLEME 19.08.2022 22:51
Bu Habere 286 Yorum Yapılmış

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret eden Turan, burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "pusulasız bir gemi gibi" savrulmaya devam ettiğini söyledi.

Turan, muhalefet etmenin, milli konularda ayrı düşünmek olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ülke hepimizin. Ülkeler savunmalarını güçlendirmek için adımlar atıyor. Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için aldığı S-400'ler anlaşılan Kılıçdaroğlu'nu üzmüş. Dün 'PYD komşumuz olsun' diyenler, tezkereye 'Hayır' diyenler, büyükelçilere mektup yazanlar, bugün S-400'ler konusunda Türkiye'yi şikayet ediyor. Bu durum, Kılıçdaroğlu CHP'si için alışkanlık oldu. Yunanistan'ın adanın gayri askeri statüyü çiğneyerek Meis (Kızılhisar) Adası'na asker yığmasını görmezden gelen Kılıçdaroğlu, 'Gittiler S-400 aldılar. Kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan'a karşı mı?' diyor. Şaka gibi."

SSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değilSSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değil

"DÜN YUNANİSTAN BASININA MANŞET OLANLAR, BUGÜN İNGİLİZ BASININA MANŞET OLUYOR"

Türkiye'nin kimseyle gerginlik istemediğini, her platformda müttefiklik ruhuna uygun davrandığını anlatan Turan, şöyle konuştu:

"Teröre karşı mücadelemiz, dünya barışına ve huzuruna katkımız ortada ancak ülkemizin güvenliğini, milletimizin huzurunu tesis etmek de hakkımız. Dün Yunanistan basınına manşet olanlar, bugün İngiliz basınına manşet oluyor. Daha önce CHP Sözcüsü 'S-400'lerin alınmasını Kılıçdaroğlu istedi' diyerek adeta fıkra gibi bir açıklama yapmıştı. Bu zihniyet bir de Türkiye'yi yönetmeye talip. Bunun adı muhalefet değil. Milletimiz bunları not ediyor. Her fırsatta 'Erdoğan ne yaptı?' diyen Kılıçdaroğlu bu sorusunun cevabını almak istiyorsa, son 20 yılda atılan tarihi adımlara bakması yeterli."

Ziyarette, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları yer aldı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin S-400'leri neden aldığını anlamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, BBC Türkçe'ye verdiği mülakatta S-400 hava savunma sistemlerinin alınmasına anlam veremediğini ifade etti. 

Sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Nitekim gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan'a karşı mı kullanacaksınız? NATO ittifakı içinde. Suriye'ye karşı mı kullanacaksınız? Orası da çok daha güçlü Ruslar var. İran'a karşı mı kullanacaksınız? Kasr-ı Şirin'den bu yana aramızda hiçbir sorun çıkmamış. E kime karşı kullanacaksınız? Rusya'ya karşı mı kullanacaksınız? Zaten silahı size veren o. Niye aldınız, neyin bedeli olarak aldınız, neyin bedelini ödediniz? Bu sorunun yanıtını şu ana kadar almış değiliz." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 286
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kilictaroglu çok iyi bir cumhur başkanı olur.ama Yunanistan da çünkü Yunanistan dan daha çok Türkiye ye düşman .
    Cevapla
  • A.a FB 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyorumki kemalı yunanistana teklif etsek yanında bayraktar felan teklif etsek belki alırlar yunanistanda siyaset yapar biz gerçi alıştık ama onlar ne olduğunu anlayana kadar bu orada başbakan felan yapar hani ben komşumuzu düşündüğüm için diyorum yanlış anlaşılmasın
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam Kılıçdaroğlu birde devleti yönetecek. Herhalde yanlış lamaya bir iktidar olsa herhalde bütün yatırımları durduracak Türkiye'yi Amerika'ya teslim edecek..
    Cevapla
  • Ali baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan hic sikayet etmeyin basiniza ne gelirse yerden goge kadarhak etmissiniz birsey ogrenmeye geldik pee vatan millet sakarya insallah massallah allah allah...egitilmezler.
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    K k konuşması reisin oy oranı artıyor millet biliyor kimin daha iyi büyük Türkiye yi yonetecegini biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için kritik karar! Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran hamle
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi