Mardin'de katliam gibi kaza... Freni patlayan TIR kalabalığın arasına daldı

Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti. 6'sı ağır olmak üzere 26 kişi yaralandı.

GİRİŞ 20.08.2022 20:51 GÜNCELLEME 21.08.2022 01:40
Bu Habere 241 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara da arkadan gelen başka bir TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. 

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Başkan Erdoğan sosyal medyadan paylaştığı mesajda "Gaziantep’in ardından Mardin’in Derik ilçesinden de maalesef elim bir kaza haberi aldık. Ciğerimizi yakan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: BOĞAZIMIZIN DÜĞÜMLENDİĞİ GÜN OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından "Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin." dedi.

BAKAN SOYLU BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde dün meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini söyledi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 241
  • Urfalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehir içine tır kamyon girişi tüm illerde yasaklanmalı. Şanlıurfada mahalleler tır garajına dönmüş. Bina önünde dorse indirip gidiyorlar. Hız sınırı zaten yok. Söyleyince üstüne yürüyorlar. Trafiği arayınca 180TL ceza adam gülüp geçiyor. Lütfen buna bir çözüm canlar gitmesin. Güzel ülkeme düzen ve denetim gelsin.
    Cevapla
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaza mı oldu yolu 1 km öteden kapat yaralı vardır Benzini dokulmustur gelen araç bilsin gördün öba göre hızını azaltsin 1. Kazada yol emiyete yok dökülen madden yolcu otobusu kayıyor nede yol emiyetı yok İkinci kaza yol emiyete ni al km öteden uyarı koy gerekirse kapat yolu ikinci hata kaza yerine belki bin kişi toplanmış yav arkadaş ilk yardımı zorlastiriyorsun bırak görevliler işini yapsın yanda benzinlik olay yerinde toplanan bön kişi en az facia geliyor demiş zaten ihmaller zinciri sonuç onlarca yitip giden can Bu saydıkları zaten facianın yasanmasinicin yeterli sonra başlıyorsunuz komplo teorilerine
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayda maalesef trafik polisinin de hatası var bence.Yol yukarıdan aşağıya eğimli ve virajlı gözüküyor. Önceki kazadan hemen sonra yolun yukarısından gelen araçlar uyarılıp avaşlatılmalıydı.Bu tür önlemler de maalesef ihmalkar davranıyoruz.
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar avrupada yapılan tır eyleminin rövanşı gibi. kasıt olmadığı iyi incelenmeli
    Cevapla
  • Gurbetcı15 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu bır terör eylemı cünkı aynı gün ıcınde bırkac yerde aynısonuc görmedım frenıp patladı aynı bahhane MIt derınlemesıne arastırmalı bu olayyı …..
    Cevapla
  • hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    saçmalama ,fazla film dizi izlemek iyi değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti