Derik'teki kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı, Bakan Soylu bölgede

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde dün meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini söyledi. Adalet Bakanı Bozdağ ise Derik'teki iki ayrı tır kazasıyla ilgili adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

GİRİŞ 21.08.2022 04:05 GÜNCELLEME 21.08.2022 04:07
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

Bakan Soylu, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Derik Kaymakamı Evren Çakır ile Üçyol mevkisinde kazanın yaşandığı alanda incelemelerde bulunarak vatandaşlarla görüştü.

İçişleri Bakanı Soylu, burada yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki elim kazanın ardından akşam saatlerinde Derik'ten üzücü bir haber aldıklarını anlattı.

Mardin'de 19 kişinin öldüğü kaza öncesi kalabalığın neden orada toplandığı ortaya çıktıMardin'de 19 kişinin öldüğü kaza öncesi kalabalığın neden orada toplandığı ortaya çıktı

Mardin'de katliam gibi kaza... Freni patlayan TIR kalabalığın arasına daldıMardin'de katliam gibi kaza... Freni patlayan TIR kalabalığın arasına daldı

"20 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

İki tırın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Soylu, "26 yaralımız var. Olay bütün yönleriyle savcılığımızca soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt, her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimiz de bu konudaki çabanın içerisindedir." dedi.

"İNSANIN BOĞAZI DÜĞÜMLENİYOR"

"İnsanın boğazı düğümleniyor. Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine aslında insanın söyleyecek sözü kalmıyor." diyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün devletimizin imkan ve kabiliyetiyle kazazedelerimizin ve ailelerimizin yanındayız. Bunun bilinmesini arzu ederiz. Öncelikle sabır diliyorum ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Geçmiş olsun, Allah rahmet eylesin. Biz de burada sabaha kadar hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu hem de bu konuda kimin ihmali varsa ihmalle ilgili de tüm tespitleri, arkadaşlarımızla, Emniyet Genel Müdürümüz burada hem Valimiz hem buradaki arkadaşlarımızla bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Allah böyle bir sonuçla bizi bir daha imtihan etmesin."

"KAZADA BİR POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU"

Kazada bir polisin de şehit olduğunu kaydeden Soylu, "Bir önceki kazayla ilgili nasıl Gaziantep'te sağlık görevlilerimiz o kazaya müdahale esnasında hayatlarını kaybetmişlerse, şehit olmuşlarsa burada da yine ilk kazaya müdahale esnasında bulunan bir polisimiz hayatını kaybetti ve şehit oldu. Böylelikle 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gözaltı konusunda 2'si de yaralı, onlar hastanedeler ve tedavi altındalar, 2 gözaltımız var, 2 şoför." diye konuştu.

Bakan Soylu ve beraberindekiler, daha sonra kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

BOZDAĞ: ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'in Derik ilçesinde peş peşe meydana gelen iki ayrı tır kazasıyla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Mardin Derik ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 215
  • Rafet 1 yıl önce Şikayet Et
    Dağ başına bile üniversite açıldı, TIR şoförlerinin Üniversite mezunu olmasının artık zamanı gelmedi mi. Matematik bilmeyen, fizik kurallarını, otomotiv bilmeyenden şöfmr olmaz.
    Cevapla
  • sssss 1 yıl önce Şikayet Et
    yarin adlikontröl sartiyla saliverirler
    Cevapla
  • Trafik kavgalari 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın süleyman soylu trafikte kavga etmek için arabadan ineklerde ceza yasası getirin. Insanlar kavgadansa öte sopa bıçak silahla arabadan inip terör estiriyorlar
    Cevapla
  • futbol 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaza ve antepteki kaza iyice soruşturulmalı tır boş taraf dururken kalabalık tarafa direksiyon kırıyor
    Cevapla
  • Ozca n 1 yıl önce Şikayet Et
    Araclar incelenmeli gercekten firen bosalmasimi bir oynama varmi pkk eli olabilir bu ara cok kayip verdilr intikam icin her yola basvururlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!