30 Ağustos tatil mi? Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor? Hafta sonu mu, hafta içi mi?

Ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan 30 Ağustos tatil mi? Türkiye'de her yıl 14 gün resmi izin olarak geçiriliyor. Bu tarihler arasında dini bayramlar olduğu gibi ulusal bayramlar da yer almaktadır. İznin hangi güne denk geldiği de son derece kritik. Peki, Zafer Bayramı bu sene hafta içine mi, hafta sonuna mı denk geliyor? İşte, 30 Ağustos 2022 tarihleri!

30 Ağustos tatil mi? Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor? Hafta sonu mu, hafta içi mi?
30 Ağustos tatil mi? Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor? Hafta sonu mu, hafta içi mi?
GİRİŞ 20.08.2022 21:26 GÜNCELLEME 20.08.2022 21:49

Türkiye'de her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'na az bir süre kaldı. Başkent Ankara olmak üzere Afyon'da ve diğer vilayetlerde de bu yönde etkinlik hazırlıkları devam ediyor. Takvimler 30 Ağustos'u gösterdiğinde Belediyeler konser düzenlerken, kamuya mal olmuş ünlü isimler vatandaşla bir araya gelmektedir. Peki, Türkiye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun simgesi olarak da bilinen 30 Ağustos tatil mi? Ayrıca 30 Ağustos'un hangi güne denk geldiği de merak edilen başlıklar arasında. İşte, Zafer Bayramı veya Başkumandan Zaferi olarak da bilinen ulusal günün 2022 tarihleri!

30 AĞUSTOS TATİL Mİ?

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye'de resmi tatil olarak geçmektedir. Kamu ve özel sektör çalışanları bu tarihte izinli sayılıyor. Ancak hastane, karakol; itfaiye gibi kritik öneme sahip birimlerde az da olsa çalışan bulundurulup, olası olumsuzluklarda müdahale ediliyor.

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü

HAFTA İÇİ Mİ, HAFTA SONU MU?

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı Salı gününe denk geliyor. Kamuda Cumartesi ve Pazar günleri idari izin olarak geçtiği için bu tarihlerdeki ulusal bayramlar ve dini bayramlar plan-program oluşturulmasına etki etmiyor. Fakat bu yıl 30 Ağustos'un hafta içi kutlanacak olması sebebiyle tatil rezervasyonları ve benzeri girişimlerde bulunulabilir. Örneğin, bu sene 15 Temmuz Cuma gününe denk gelmiş ve hafta sonu ile birlikte 3 günlük program yapılmıştı.

30 AĞUSTOS'TA NE OLDU?

Türkiye, 26 Ağustos'ta başladığı Büyük Taarruz hareketini 30 Ağustos'ta kesin bir zaferle noktaladı. TBMM'de uzunca bir süredir planlanan ve sır gibi saklanan hareket, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde başarılı bir şekilde sonuçlandı. Devam eden günlerde Türk birlikleri, Yunan askerlerinin İzmir'deki varlığını da sonlandırıp; kuşatmayı kırmış oldu.

Zafer Bayramı'nda top oynayan çocuklar

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün idaresindeki 207 bin kişilik birlik, 224 bin kişilik Yunan birliklerini hezimete uğrattı. 26 Ağustos-18 Eylül aralığında Yunan tarafı 73 bin askerini kaybetti. Türk tarafında da 2 bin 318 askerimiz şehadet şerbetini içerek şehitlik mertebesine yükseldi. Büyük Taarruz esnasında Yunan Krallığı birliklerini koordine eden General Yeoryos Hacıanestis, Atina'da idama mahkum edildi. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!