Şişli'de gece bekçilerine yönelik saldırı; 1 bekçi şehit, 4 bekçi yaralı

Şişli'de geç saate kadar devam eden düğünle ilgili şikayetlerin ardından düğünü sonlandırmak üzere bölgeye sevk edilen çarşı ve mahalle bekçileri ile düğüne katılanlar arasında olay çıktı.

GİRİŞ 21.08.2022 03:32 GÜNCELLEME 21.08.2022 03:52
Bu Habere 231 Yorum Yapılmış

Olay, saat 23.00 sıralarında Kuştepe Mahallesi Yavrukuş Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Yavrukuş Sokak'ta yapılan düğünle ilgili gelen şikayetler üzerine bölgeye çarşı ve mahalle bekçileri sevk edildi. Bekçilerin düğünün sonlandırılması ile ilgili yaptığı uyarının ardından düğüne katılanlar bekçilere saldırdı.

TAŞ VE KALASLARLA BEKÇİLERE SALDIRDILAR

Taş ve biber gazı ile yapılan saldırı sırasında kalabalığı dağıtmak isteyen ekipler, biber gazı kullandı. Sırtına aldığı kalas darbesiyle yaralanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan Koca, biber gazının da etkisi ile fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Evli ve 2 çocuk babası Oltan Koca, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaşanan olay sırasında 4 bekçinin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Olayla ilgili yapılan çalışmada, bekçilere saldırdıkları belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

BEKÇİLER MESLEKTAŞLARININ YANINA KOŞTU

Koca'nın şehit olduğu haberini alan meslektaşları hastanenin önüne akın etti. İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Hastaneye gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri de inceleme yaptı.

AKTAŞ:" MAHALLE BEKÇİSİ OLTAN KOCA ŞEHİT OLMUŞTUR"

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli çarşı ve mahalle bekçisi Oltan Koca'nın, bir olayda mukavemet gösteren kişilere müdahale esnasında fenalaşarak kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu açıkladı.

İl Emniyet Müdürü Aktaş, paylaşımında, "21.08.2022 tarihinde Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli çarşı ve mahalle bekçisi Oltan Koca, Kuştepe Mahallesi Yavrukuş Sokak içerisinde meydana gelen olayda mukavemet gösteren şahıslara müdahale esnasında fenalaşarak kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar dilerim. Mekanı cennet, ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Şişli’de sokak ortasında yapılan düğün için şikayet alan mahalle bekçileri ile düğün sahipleri arasında çıkan arbedede de havaya sıkılan biber gazından etkilenerek kaldırıldığı hastanede şehit olan mahalle bekçisi Oltun Koca için İstanbul Valiliği açıklama yayınladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "20.08.2022 tarihinde, Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan KOCA isimli görevlimiz Şişli ilçesi Kuştepe Mahallesi Yavrukuş Sokakta meydana gelen olayda mukavemet gösteren şahıslara müdahale esnasında fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bahse konu olaya karıştığı tespit edilen 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: AA, İHA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 231
  • Lejyoner 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaz, nerden gelmiş; üzerindeki numara ne, piyasa işi mi, emniyet çıkışlı mı? çıkış formu var mı, nasıl alınmış; kime teslim edilmiş, kim kullanmış; genelgeye göre nezaret eden amiri emri ile kullanılmalı, kim emir verip nezaretinde kullandırmış... Neden bu komiser açığa alınmamış... Resmen ihmalden falan değil kasten adam öldürme.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adrese gelen uyuşturucu benim değil dedi beraat etti, gazı bulsan ne olacak?
    Cevapla
  • Abdullah Türkiyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sokak düğünleri yasaklansın hemde hemen. Zulüm bitsin artık.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet adalet adalet.4 kişi yarın dışarıda olursa hiç şaşırmam.
    Cevapla
  • Atakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kesimin devlete saygısı kalmamış hatırlatmak için yetki vurma emrine kadar verilmeli devlete baş kaldıran asilik yapanın başı ezilmelidir
    Cevapla
  • namık54 1 yıl önce Şikayet Et
    biber gazından zehirlenmiş, demek bir hastalığı vardı vücudu dayanamadı rabbimiz kalanlara sabır versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bodrum'da ormanı yakan sanığın cezası belli oldu
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti