Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a Moğolistan'da Devlet Nişanı verildi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a Moğolistan'da Kutup Yıldızı isimli Devlet Nişanı verildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a Moğolistan'da Devlet Nişanı verildi
Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a Moğolistan'da Devlet Nişanı verildi
GİRİŞ 21.08.2022 07:25 GÜNCELLEME 21.08.2022 07:31
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a, Moğolistan'da Kutup Yıldızı (Polar Star) Devlet Nişanı tevcih edildi.

Anayasa Mahkemesi Basın Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, Arslan, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da 18-19 Ağustos'ta düzenlenen Asya Anayasa Mahkemeleri ve Muadili Kurumlar Birliği'nin (AACC) 5. Kongresi'ne katıldı.

Başkan Arslan'a Moğolistan'ın en yüksek devlet nişanlarından Kutup Yıldızı (Polar Star) Devlet Nişanı tevcih edildi.

Devlet Sarayı'nda gerçekleştirilen törende, Türkiye ile Moğolistan Anayasa Mahkemeleri arasındaki ilişkilere ve AACC'nin çalışmalarına yaptığı katkılardan dolayı Zühtü Arslan'a nişan verilmesine dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi okundu.

Kararnamenin okunmasının ardından Büyük Kurul (Parlamento) Başkanı Gomboja Zandanshatar, Arslan'a devlet nişanını taktı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a 18 Kasım 2021'de Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in kararıyla "devlet madalyası" takdim edilmişti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    Aldığı kararlar için mi vermişler.?
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 yıl önce Şikayet Et
    Pabuçlarımın nişanı mı ? cart curt !..
    Cevapla
  • MEHMET DEMIRCI 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi anayasa mahkemesi dava kayırmakta rekor kırınca nişan almış... chp nin alman vakıflarından aldığı makbuz karşılığı paraları hala görüşecekler ama bir araya gelemiyor üyeler demekki... biri nişanda ,diğeri avda ,diğeri bankada , diğeri atm kuyruğunda ... harbi la üyeler ne zaman görüşeceniz bu chp nin kapatılmasını gerektiren davayı hııı canlarım ? maaşınıza zam istermisiiizzz...
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu adam aym başkanı , chpnin dava açtığı ak parti hükümeti fiyat istikrar komitesi ile mücadele ettiği kararı aym iptal ediyor hem hükümetin elini kolunu bağlayın hemde hükümet birşey yapmıyor deyin hadi ordan hainler güruhu
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Alakaya maydanoz !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’