Suriye'ye harekat öncesi PKK'da büyük panik

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son dönemlerdeki nokta operasyonları ile beli kırılan terör örgütü PKK/ YPG’nin içine girdiği panik, Rusya’nın Türkiye’nin eli kulağındaki operasyonuna yeşil ışık yakmasıyla daha da derinleşti.

GİRİŞ 21.08.2022 07:55 GÜNCELLEME 21.08.2022 10:01
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütüne yeni operasyon düzenleme planı uzun süredir gündemde.

Türkiye'nin olası Suriye operasyonu bölgede askeri hareketliliği artırırken terör örgütü PKK/ YPG'nin sözde yöneticilerinin Batılı medya organlarına yaptığı açıklamalar terör örgütünün içine girdiği paniği bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin sözde eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye'nin olası Suriye operasyonu öncesi Al Monitor'a yaptığı değerlendirmede, ABD ve Rusya'nın Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirerek örgütün öfkeli olduğunu ve ihanete uğradığını söyledi.

HALKA UYARI

Önceki gün de yine Batılı medya organlarına konuşan YPG'nin sözde sözcülerinden biri, Rusya'nın Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yaktığını, son dönemlerde artan SİHA saldırılarının da bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA da Türkiye'nin operasyon hazırlıklarını hızlandırdığını ve bölgede halka evlerinden çıkmama çağrıları yapıldığını iddia etti.

SANA'ya konuşan yerel kaynaklar, Suriye'deki Türk askerlerinin cami hoparlörlerinden Halep'e bağlı Cerablus yakınında halka operasyon hazırlıkları nedeniyle evlerinden çıkmama çağrısı yaptığını söyledi.

Kaynaklar, sınıra yakın bölgelerde çok sayıda Türk İHA'sı görüldüğünü, Türk güçlerinin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını savundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçenlerde yaptığı açıklamada "Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri temizleyerek, güvenlik kuşağının halkalarını yakında birleştireceğiz" demişti.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Boyu kağnı tekerinden büyük bütün teröristleri gebertin
    Cevapla
  • ADALET 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim tüm güvenlik kuvvetlerimizi korusun inşallah Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'da ABD'de izin vermedi, vermek zorunda, buranın ağası biziz.Operasyon yapılacak onlar istesin ya da istemesin.
    Cevapla
  • Ferhat34 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında havlarlar sivilleri vuruyorlar diye.devam reis bide şu ele başları yok edilse keşke. ordumuza mit e güvenim sonsuz çok iyi iş çıkartıyorlar onlarında sonu gelecek inşallah.
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada son pkklı yok olana kadar devam....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!