Diyarbakır annelerinden Yüceyurt: Oğlum devletimize teslim ol

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Diyarbakır annelerinden Yüceyurt: Oğlum devletimize teslim ol
Diyarbakır annelerinden Yüceyurt: Oğlum devletimize teslim ol
GİRİŞ 21.08.2022 21:14 GÜNCELLEME 21.08.2022 21:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 1084'üncü gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Hatun Yüceyurt, çocuğuna kavuşana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

Evladına kavuşmak istediğini belirten Yüceyurt, "Oğlumu özledim. Oğlumu HDP ve PKK'dan istiyorum. Kararlıyım. Oğlum devletimize teslim ol. Sen gelene kadar buradan bir yere gitmeyeceğim." dedi.

Oğlu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de çocuklarına kavuşuncaya kadar evlat nöbetine devam edeceklerini ifade etti.

Oğluna duyduğu özlemi dile getiren Demir, şunları söyledi:

"Evlatlarımızı alana kadar burayı terk etmiyoruz. Evladımın peşini 7 senedir hiç bırakmadım, ölünceye kadar da bırakmayacağım. Evlatlarımızı istiyoruz. Oğlum kaç gel Türk adaletine teslim ol. Hasretle seni bekliyoruz."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    hdp pkk nın siyasi ayağıdır. ve ne yazıkki gazi mecliste.ve ne acıdırki bu necip milletin vergilerinden maaş , seçim dönemlerinde de partileri destek alır. aldıkları bu paralarla devletin polisine askerine kurşun sıkar. hdp nin tüm milletvekili ve parti görevli listeleri kandil onaylıdır.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet Pkk evlatlarımızı kaçırıyor. Sorumlusu HDP ve yandaşlarıdır. Kendi çocukları eğlencede şeref yoksunlarının.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın Hiçbir Ülkesinde Teröre Destek Veripte Mecliste Gurubu Olan Bizden Başka Bir Ülke Varmı Acaba ???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"