Peş peşe açıklamalar! Birçok il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji ve AFAD, çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

GİRİŞ 23.08.2022 20:26 GÜNCELLEME 24.08.2022 11:01
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi için beklenen sağanak yağış için Meteoroloji'den peş peşe uyarı geldi. Sağanak yağış sonrası sel, su baskını ve yıldırım tehlikesi olduğu belirtildi.

İSTANBUL İÇİN HAFTA BOYUNCA SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu raporunda dikkat çeken illerden biri de İstanbul oldu. Raporun yayınlandığı MGM'nin resmi sitesinden İstanbul için Cumartesi gününe kadar yağmur beklendiği belirtildi.



AFAD'DAN BİRÇOK İL İÇİN UYARI

AFAD, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa, Kütahya ve Bursa'da beklenen kuvvetli yağış nedeniyle, ani sel, su baskını, yıldırım, gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbirli olunması çağrısında bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklama şu şekilde;

23 Ağustos Salı günü; Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir’in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

24 Ağustos Çarşamba günü;

Marmara’nın güney ve batısı ile Kuzey Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların;

Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa ve Kütahya’da kuvvetli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi ile Tekirdağ’ın batısında yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir.

Bu hava tahminleri doğrultusunda; Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa, Kütahya ve Bursa Valilikleri’ne meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı ilgili birimlerin uyarılması, iletişim kanallarının açık tutulması, ihtiyaç duyulabilecek araç, iş makinesi ve personel planlamasının hazır bulundurulması, teyakkuza geçilerek gerekli tedbirlerin alınması, müdahale planlamasının yapılması, müdahale birimlerinin hazır halde bekletilmesine yönelik gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın da sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz.

TÜRKİYE GENELİ HARİTALI HAVA DURUMU

24 Ağustos, Çarşamba
25 Ağustos, Perşembe 26 Ağustos, Cuma

27 Ağustos, Cumartesi

28 Ağustos, Pazar

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    mahalli idareler kesinlikle reforma muhtaç asli görevleri hariç her işte mahirler ankarada 56 km metro sözü vardı seçim geldi 1 metre dahi yok ortada istanbul metrobüs metro olacaktı kadir topbaş 3 yılda bitirecekti projesi dahi yok edildi kısaca mahalli idareler israf yuvası akı karası valiler başkan olmalı artı ilçe belediye büyükşehir belediye yanlış olay
    Cevapla
  • sanayici 1 yıl önce Şikayet Et
    Metroloji bu sene abixitti
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey istanbullu ekrem 150 günde 150 projeiçinde bununda önlemini almış şimdi tatil zamanı
    Cevapla
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani yine yağmadı dalgamı geçiyonuz
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsın herif tatile cikmasinmi senede 4.5 kez tatil yapmasını? Yağmur sel olur gelir geçer ama bu yaz ayları biter herif bronzlasmasinmi?
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Puhahahaha solaryuma gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz