FETÖ'nün içinde yeni bir tecavüz skandalı: Görüntüleri örgütte elden ele dolaşıyor

FETÖ'nün mahrem imamı Süleyman Sargın'ın son taciz ve şantaj skandalı ortaya çıktı. Evli ve çocuklu olan Sargın, kendisinden 23 yaş küçük N.K'yi şantajla ilişkiye zorladı, görüntüler örgüt içinde elden ele dolaşıyor.

FETÖ'nün içinde yeni bir tecavüz skandalı: Görüntüleri örgütte elden ele dolaşıyor
FETÖ'nün içinde yeni bir tecavüz skandalı: Görüntüleri örgütte elden ele dolaşıyor
GİRİŞ 24.08.2022 11:07 GÜNCELLEME 24.08.2022 11:07
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

15 Temmuz sonrası İsveç'e kaçan FETÖ'nün mahrem imamı Süleyman Sargın, evli ve dört çocuk babası. Kendisinden 23 yaş küçük N.K.'yi taciz eden, şantajla ilişkiye zorlayan Sargın'ın görüntüleri örgüt içinde elden ele dolaşıyor. Ama örgütte kimse Sargın'a karşı gelemiyor. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, FETÖ'deki yeni tecavüz skandalının detaylarını yazdı. Şener'in, "Son mahrem imam... FETÖ’de yeni bir tecavüz skandalı" başlıklı yazısı şöyle: 

FETÖ elebaşı Gülen’in sağlık sorunları ağırlaşırken, bir yandan iç hesaplaşma ve güç savaşları yaşanan örgütte bir yandan da çürüme aldı başını gidiyor.

Örgüt içinde birbirini dolandırmak sıradan hale geldi. FETÖ elebaşının ölümü sonrası örgütün parasını kontrol etmek için grupların savaşı devam ediyor.

Öyle ki FETÖ elebaşının “Yapılan yanlışlıklardan dolayı ıstıraplar içinde kıvranıyorum” diye pişmanlığını dile getirdiği, sağlık sorunlarından dolayı zorla konuştuğu ve örgüt tabanında çözülmeye katkı sağlayan haberi olmadan çekildiği anlaşılan bir videosu bile sızdırıldı.

TACİZ VE TECAVÜZLERİN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR

Amerika’da örgüt üyesi kadınlara tecavüz eden, eşleri yurtdışına kaçan Türkiye’de kalan örgüt mensubu kadınların yaşadıkları taciz skandalları birbirini kovalıyor. Örgüt yönetiminin suskun kaldığı, ancak mağdurların çok az ses çıkarabildiği, örgüt tabanının görmezden geldiği bu olaylara bir yenisi eklendi.

Örgüt içinde şimdilerde FETÖ elebaşı Gülen’in öğrencilerinden olan örgütün Zaman gazetesinde de yazarlık yapan Süleyman Sargın’ın yaşadığı evlilik dışı ilişki konuşuluyor.

15 TEMMUZ’DAN SONRA KAÇTI

Sadece ilişkinin biçimi değil, Süleyman Sargın’ın ilişki kurduğu örgüt üyesi kadına yönelik tehdit ve şantajları olayı farklı bir boyuta götürüyor.

Önce Süleyman Sargın’ı tanıyalım.

Örgüt içinde molla olarak tanımlanan şahıslar arasında olan Sargın, geçmiş dönemde jandarma mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürütmüş ardından da Emniyet mahrem yapılanmasına geçerek bir süre FETÖ içinde “EGM İmamı” olarak çalışmıştı.

Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yaparken, örgüt mensupları arasında kalemi kuvvetli ve saygı duyulan bir isim olarak biliniyordu.

Elbette, o da 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından illegal yollardan Türkiye’den kaçan isimlerden birisiydi.

Temmuz 2022 itibarıyla İsveç’te bulunan Sargın, buradan Türkiye’deki örgüt mensuplarını yönlendirmeye devam ediyor.

TAZİYE İLANLARINI YAZIYOR

Süleyman Sargın, Fetullah Gülen’e o derece yakındır ki ölen Yusuf Bekmezci gibi örgüt mensupları için taziye mesajlarını bile FETÖ elebaşı Gülen’in ağzından yazmaktadır.

48 yaşında, evli ve 4 çocuk babası olan Sargın, ailesiyle birlikte 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası kaçtığı İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşıyor.

23 YAŞ KÜÇÜK ÖRGÜT ÜYESİNE TACİZ

Süleyman Sargın İsveç’te yaşarken, yeğeninin bir arkadaşı olan kendisinden 23 yaş küçük N.K. ile 2018 yılında sosyal medya aracılığı ile tanışır.

Babası dahil olmak üzere ailesinde FETÖ mensupları bulunan N.K. isimli örgüt üyesi kadın, ilk aşamada Sargın’ın ısrarlı arkadaşlık tekliflerine olumsuz yanıt verir.

Ancak dönem içinde Süleyman Sargın, FETÖ elebaşına çok yakın olduğunu, sözde hizmet hareketi içinde geleceğinin çok parlak olduğunu söyleyerek ciddi bir ilişki düşündüğünü belirterek N.K.’yi ikna eder.

Sosyal medya üzerinden devam eden ilişkide Sargın, N.K.’yi sürekli olarak yurtdışına davet eder. Sargın’ın evli ve çocuklu olmasından rahatsızlık duyan N.K. ilişkiyi bitirmek ister.

Bunun üzerine Sargın, N.K.’yi “tüm tanıdıklarına N.K.'nın düşük ahlaklı bir kadın olduğunu anlatmakla” tehdit eder.

Daha da ileri giden Sargın, N.K.’yi Avrupa’da tanıdığı, bildiği birisiyle evlendirebileceğini söyler, böylelikle kendilerinin ilişkiye devam edebileceği teklifi ile ikna etmeye çalışır.

Konuyu arkadaşlarına anlatan ve telefon görüşmeleri ve mesajlaşmalarına ait görüntüleri paylaşan N.K. ile Sargın arasında küfürleşme ve hakaretler içeren kavgalar yaşanır.

Sargın bununla da yetinmez, eğitim için Bosna Hersek’e giden N.K.’nin peşini bırakmaz. İsveç’ten, Bosna’ya giderek rahatsız etmeye devam eder hatta ilişki karşılığında eğitim masraflarını karşılamayı teklif eder.

Maddi nedenler ile Sargın’ın teklifini kabul etmek zorunda kalan N.K. bir süre sonra Bosna’dan kaçarak Türkiye’ye döner.

Sargın bu kez, N.K.’yi arayarak ilişkilerini ailesine anlatmakla tehdit eder.

Bu arada Süleyman Sargın’ın İsveç’te bulunan eşi bu ilişkiyi öğrenir, örgüt mensuplarına kocasını şikâyet eder.

‘GÜLEN’DEN İCAZET ALDIM’

Sargın, karısına örgüt içinde bu tarz ilişki yaşayan ilk sorumlunun kendisi olmadığını, bütün “büyük abilerin” böyle ilişkilerinin olduğunu, bunun ‘Hizmet Abileri’nin hakkı olduğunu, konuyu Gülen’e de anlattığını ve icazet aldığını ifade ederek durumu büyütmemesi yönünde tehditlerde bulunur.

Peki sonuçta ne olur?

İki kişi arasında başlayan ilişkinin kayıt ve görüntüleri örgüt üyeleri arasında paylaşılır. Mesajlar ve fotoğraflar elden ele ulaşır. Örgüt merkezinin duruma müdahale edeceği düşünenler yanılır.

Geçmiş yıllarda İsveç’te bulunan bazı örgüt mensuplarını ticaret yapma bahanesiyle dolandırmasıyla da gündeme gelen Süleyman Sargın’ın, FETÖ elebaşı Gülen’e yakınlığı nedeniyle örgüt içinde bir nevi dokunulmazlığa sahip olduğu için tıpkı diğer skandallar gibi üzeri kapatılır.

KAYNAK: HÜRRİYET
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 111
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    chpkkfetto partisi ülkenin başına gelirse ortalık bunlardan geçinmez
    Cevapla
  • azra 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sapık topluluğu yıllarca dini kullanarak gör ne emellerini gerçekleştirdi hain köpekler,yatacak yeriniz olmasın sürüne sürüne geberin....
    Cevapla
  • Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz..
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    ne adamın ne kadının tutacak yeri yok.
    Cevapla
  • Kamil şakrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala bu geri zekalı güruh anlamıyormu oktar gurubuna rahmet okutur bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!