Diyanet'ten Cumhuriyet'in "İmamlar seçim için sahada" başlıklı haberine yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet gazetesinde yer alan "İmamlar seçim için sahada" başlıklı haberdeki iddiaların yalan olduğunu belirtti. Diyanet, gazete hakkında hukuki girişimlerin başlatılacağını bildirdi.

Diyanet'ten Cumhuriyet'in "İmamlar seçim için sahada" başlıklı haberine yalanlama
Diyanet'ten Cumhuriyet'in "İmamlar seçim için sahada" başlıklı haberine yalanlama
GİRİŞ 24.08.2022 19:22 GÜNCELLEME 24.08.2022 19:31
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Başkanlıktan, bugün yayımlanan habere ilişkin yapılan açıklamada, 15 Ağustos 2022'de Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşkesinde, başkanlık yöneticileri ile il müftülerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendiği hatırlatıldı.

"Toplantının seçimle ilgili yapıldığı ve müftülerden, seçim öncesi sahaya inilmesinin istendiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, toplantıda ağırlıklı olarak, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce Kur'an kurslarının sorunlarının görüşüldüğü, ayrıca başkanlık yayınlarının toplumun geniş kesimlerine ulaştırılması konusunun değerlendirildiği kaydedildi.

Toplantıda, başkanlık ile il müftülükleri arasındaki koordinasyonun artırılmasının da müzakere edildiği aktarılan açıklamada, "Kurumumuzla ilgili olumsuz algı oluşturmak için masa başında hazırlandığı açık olan bu haberle ilgili hukuki girişimler başlatılacaktır." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 94
  • yakup ceylan 1 yıl önce Şikayet Et
    konu eşcinsellere gelince sus pus allahım ıslah etsin bunları
    Cevapla
  • DATÇALI 1 yıl önce Şikayet Et
    YARGI SİZ NE İŞ YAPARSINIZ? HAKİMLERE SAVCILARA İFTİRA ATILDIĞINDADA SUS PUS OLURMUSUNUZ. CUMHURİYET GAZETESİ TÜRKİYEYİ ESİRMİ ALDI? BU GAZETE NE ZAMAN KAPATILACAK? Ben vatandaş olarak Cumhuriyet gazetesinin yaptıklarından dolayı korku içindeyim.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    laik kafir din düşmanı cumhuriyet denen fransız gazetesi hala inancıma dinime saldırıyor hala önlem alınmıyor kendi itlerinden biri çıkıp bunlara kurşun yağdıracak sonra suçu bize atacaklar. bu gibi provakatör haberleri kendi teröristleri için yapıyorlar. 2023 ten sonra bu itlerin alayını temizlesin devlet...
    Cevapla
  • garip guraba 1 yıl önce Şikayet Et
    Yer yüzünde Ebu cehil artıkları hiç bitmedi bitmeyecek kıyamete kadar devam edecek herkesi tehdit ediyorsunuz aklınız sadece islam düşmanlığın a çalışıyor ipinizi kim çekiyorsa artık onun sonu geldi.
    Cevapla
  • garip guraba 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi devlet düşmanı hainlerin hileleri hiç bir zaman bitmedi bitmeyecek Ya ABD den yardım dilenen ecnebilerden yardım dilenen sizin yaptıklarınız ne anlama geliyor durmada devlete düşmanlık yapan kim varsa hepsine sahip çıkıyorsunuz ya siz kimsiniz geberin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi