PKK'nın talimatıyla orman yakma hazırlığındaki kişi adliyeye sevk edildi

Antalya'da terör örgütü PKK'nın talimatıyla orman yangını çıkarma hazırlığı yaptığı belirlenen şüpheli adliyeye sevk edildi.

GİRİŞ 29.08.2022 14:48 GÜNCELLEME 29.08.2022 14:48
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Antalya'da terör örgütü PKK'nın talimatıyla orman yangını çıkarma hazırlığı yaptığı belirlenen şüpheli adliyeye sevk edildi.

Finike ilçesinde dün gözaltına alınan Ahmet K, Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Buradaki işlemleri tamamlanan zanlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adliyeye sevk edildi.

İçişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik çalışma yürüten İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, PKK propagandası yaptığı, sülfürik asit temin etmeye çalıştığı ve eylem yapabileceği ihbarı olan Ahmet K'nin yakalandığı bildirilmişti.

Kayseri'den Antalya'ya geldikten sonra inşaatta çalışmaya başladığı tespit edilen şüphelinin internet üzerinden verdiği sülfürik asit siparişini kargodan teslim aldığı, ifadesinde ise Suriye'de terörist faaliyetlerde bulunan "Devran-Rojhat" kod adlı örgüt mensubu ile de irtibata geçerek Antalya'nın muhtelif yerlerinde orman yangını çıkarma talimatı aldığını itiraf ettiği kaydedilmişti.

Bakanlıktan gönderilen açıklamada, Ahmet K'nin ifadesinde ayrıca, örgüt mensubunun, kendisine para ve orman yakması amacıyla kullanacağı düzeneği nasıl hazırlayacağını tarif eden video ve materyal gönderdiğini belirterek, yakalanmasaydı orman yakma eylemini gerçekleştireceğini söylediği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 133
  • Giray 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakalim büyük çevreciler Tarkan ve Cem Yılmazgiller ne diyecek ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emir verenleri ve onun üslerini söyleyinceye kadar işkence yapılmslı
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    yav yakaladınız sıkın kafasına atın leşini ormana vahşi hayvanara leşi yarasın tutup içerde niye besliyorsunuz bu hainleri
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu durum ciddi ceza yok hergün bu durum işkence edilmeli ki can yakmak nedir ibret olsun
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de bu Zamana kadar Ormanları Yakanlar Hdpkk'lılardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Venezuela ordusu hava sahasına giren iki uçağı düşürdü