Ayamama deresi kırmızı renge büründü

İstanbul'da dört ilçeden geçerek Marmara Denizi'ne dökülen Ayamama Deresi bu defa kırmızı renkte akmaya başladı. Dereyi kırmızı renge dönüştüren atık suyun döküldüğü bölge havadan görüntülendi.

Ayamama deresi kırmızı renge büründü
Ayamama deresi kırmızı renge büründü
GİRİŞ 30.08.2022 16:54 GÜNCELLEME 30.08.2022 16:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Küçükçekmece, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerinden geçerek, Bakırköy'den Marmara Denizi'ne dökülen Ayamama Deresi, kırmızı renkte akmaya başladı. Daha önce de yeşil ve mavi aktığı için gündeme gelen derede renk değişiminin çevresindeki tekstil atölyelerinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Renk değişimine neden olan atık suyun Küçükçekmece bölgesinden Ayamama Deresi'ne döküldüğü bölge havadan görüntülendi.

“KENTİN BİR AYIBIDIR"

Bölge sakinlerinden bir vatandaş, “Gerçekten metropol kentin bir ayıbıdır. Kiracı olmama rağmen milyarlarca param olsa buradan ev almam. İnsan kokudan kalamıyor. Ne hikmetse yetkililer buna bir el atmıyor, çözüm bulamıyorlar. Buradan yabancı turist geçtiği zaman bizim ülkemizin bir kaybıdır." diye konuştu.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İbb ne yapı
    Cevapla
  • bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    bulun bu mahlukları kapatın tesisi
    Cevapla
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    İyiymiş kırmızı olması çok daha güzel siyah olsaydı insanın içini karartirdi
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Çevre tekstil boyahanelerinde ne renk boyanirsa dere de o renk olur. Aritma tesisi olan işletmeler geceleri by pas yapıp direk atik suları dereye veriyorlar. Gece denetim yapılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...