Erdoğan: Ordumuzu daha fazla takviye etmeliyiz

"Küresel ve bölgesel gelişmeler ordumuzu daha nitelikli ve daha fazla sayıda insan gücüyle takviye etmemiz gerektiğine işaret ediyor" diyen Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde tüm enerjimizi bu doğrultuda kullanacağız" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 30.08.2022 18:15 GÜNCELLEME 30.08.2022 18:15
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küresel ve bölgesel gelişmeler ordumuzu daha nitelikli ve daha fazla sayıda insan gücüyle takviye etmemiz gerektiğine işaret ediyor" diyerek, "Önümüzdeki dönemde tüm enerjimizi ve imkanlarımızı bu doğrultuda kullanacağız" dedi.

Ankara'da Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Dünyadaki güç dengelerinin yeni gerilimleri ve muhtemel çatışmaları artırdığı bir dönemde her sınıftan ve rütbeden askeri personelin ordumuz için kritik öneme sahip olduğu muhakkaktır" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE DARBECİ ZİHNİYETİN ASKERİ EĞİTİM SİSTEMİNİ TERK ETMİŞTİR"

Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra bünyesinde ciddi bir temizlik yapmıştır. Yaptığımız reformun ordumuzu zayıflatmaya değil güçlendirmeye yönelik olduğunun en büyük kanıtı başarılarıdır" diye konuştu.

"Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim sistemini tamamen terk etmiştir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Tehditleri kaynağında engelleme stratejisine geçerek artık geriden gelen değil, ön alan bir ülke haline geldik. Terörle mücadeledeki tecrübelerini, savunma sanayisi ürünlerini dostlarıyla paylaşan Türkiye'nin cömertliği, pek çok yerde oyun değiştirici işlev görmüştür

1. ve 2. Dünya Savaşları sonrasında kurulan küresel güç ve yönetim dengesi son dönemdeki gelişmelerle ciddi bir sarsıntı içine girmiştir. Türkiye özellikle de 2. Dünya Savaşı sonrasının soğuk savaş yılları boyunca Ortadoğu, Karadeniz ve Akdeniz'de hep istikrar sağlayıcı bir unsur olarak yer almıştır. Soğuk savaşın ardından ülkemiz bu istikrar sağlayıcı rolünü balkanlardan Güney Asya'da, Orta Afrika'ya kadar geniş bir alana teşmil etmiştir.

"EKONOMİK STRATEJİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ"

Erdoğan, "Krizlerle yüzleşen her ülke gibi biz de kendi stratejilerimizi, taktiklerimizi gözden geçiriyoruz. Bizim diğerlerinden farkımız son 20 yılda yaptığımız hazırlıklar sayesinde krizleri fırsata dönüştürme kapasitemizin ve kabiliyetimizin en yüksek seviyede oluşudur. Bilhassa gelişmiş ülkeler bu noktada çok büyük yalpalama içindedir" dedi.

"İNŞALLAH YILBAŞINDAN SONRA EKONOMİDE SOMUT NETİCELER ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Erdoğan, "Halihazırda önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir. Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir hayır vardır diyerek işimize bakıyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız" sözlerini kullandı.

"KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Erdoğan, "İlişkilerimizin toplamındaki kar ve zarar hanesine bakarak hareket ediyoruz, bir yandan da ihtiyaçlarımıza uygun yeni ortaklıklar kurmayı ihmal etmiyoruz. İçinde yer aldığımız ittifaklarla bağlantılarımızı koruyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Türkiye ayak bastığı her yere sadece huzur, barış, dostluk götürür. Bizim kimsenin toprağında, kazancında özgürlüğünde gözümüz yoktur" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 184
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD, İSRAİL VE FRANSA gibi ülkeler, çok rahat nükleer silah kullanabilir. Çünkü karşılarında savaşamayacakları bir güç var. Eğer Rusya da batıya yakın bir yönetim kurabilirlerse, zaten bunun peşindeler, bu Türkiye nin çok daha güçlü ve nükleer silahlara sahip bir ülke olmasını gerekli kılar. ABD ve İSRAİL hatta Fransa, Türkiye nin nükleer santral sahibi olmasını istemezler. Zaten dikkat edilirse, Yunanistan bu ülkelerle yatıp-kalkıyor.
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bunu bir adım daha ileri taşıyıp, askeri ekonomiye geçelim yani daha fazla pay ayıralım diyorum. 20 ise 50, 50 ise 100 yapalım. Hodri meydan böyle olur. Dünya pek iyiye gitmiyor, İsrail-ABD-Fransa gibi ülkeler rahat durmuyorlar, durmayacaklar. Her hal ve şarta hazır olmak, barış zamanı bile baskın saldırılar olabileceğini bilmek gerekiyor.
    Cevapla
  • Ormancı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Örnek Arap İsrail savaşı...
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Askeri güvenli ulaşım için, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde metro hatları yapabilsek, iyi olur diye düşünüyorum. Bence Metro ulaşımı son derece stratejik ve güvenli ulaşım, beklenmedik savaş durumlarında birlik ve cephane erişimi için son derece önemli faydalar sağlar.
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence uygulanan sistemle celisen bir açıklama olmuş. Sayın cumhurbaskanim madem askeri personel lazım neden yıllardır bedelli askerlik var ? Bedelliye neden izin veriliyor ? Bu çelişki neden ?
    Cevapla
  • Kastamonulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Seferberlik geliyor. Halk askere alınmaya hazır olsun. Durumu uygun olanlar büyük şehirleri, özellikle İstanbul'u terkedip tarım ve hayvancılık ağırlıklı doğal yaşama geçsin. Mutlaka kendi ailesi için ve devlet için üretmeye bakmalısınız. Devlet sizi askere alsa bile geride kalan ailenize, çoluk cocuğunuza yaşam imkanı sunmalısınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık