Ege'de 5.1, 4.7 ve 4,5 büyüklüğünde üç deprem: İzmir ve Aydın'da hissedildi

Ege Bölgesi'nde 5.1, 4.7 ve 4,5 büyüklüğünde üç deprem oldu. Deprem İzmir, Aydın ve Didim ilçesinde hissedildi.

GİRİŞ 31.08.2022 17:26 GÜNCELLEME 31.08.2022 17:40
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: AFAD, Ege Denizi'nde Kuşadası açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. 

Saat 12.56'da meydana gelen deprem, 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Deprem, İzmir ve Aydın olmak üzere çevre illerde hissedildi.

BİR DEPREM DAHA

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Kuşadası açıklarında saat 13.10'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. 

Sarsıntının derinliği yine 7 kilometre olarak ölçüldü.

AFAD: OLUMSUZ İHBAR GELMEDİ

Depremlerin ardından vatandaşlar bulundukları binadan çıkıp güvenli bölgede beklemeye başladı.

Öte yandan, AFAD'dan yapılan açıklamada depremin ardından herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığı belirtildi.

"2020 DEPREMİNİN TETİKLEDİĞİ BİR DEPREM..."

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında 14 dakika arayla meydana gelen 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Sözbilir, "30 Ekim 2020 de Sisam Adası kuzeyindeki Sisam fayının kırılmasıyla oluşan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede önemli bir stres birikimi olmuştu. Gümüldür Özdere ve Kuşadası tarafındaki faylar tetiklenmişti. Bugün peş peşe olan 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler 30 Ekim 2020 depreminin tetiklediği bir deprem olarak değerlendirilebilir. Sisam Adası güneyinde ve Dilek Yarımadası'nın denizdeki devamında olan fay kırılıyor. Bu fayın en büyük deprem üretme potansiyeli 6.6 olarak biliniyor" dedi.

"6.6 BÜYÜKLÜĞÜNE VARAN DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ VAR"

30 Ekim'de Sisam Adası'nı kuzeyden sınırlayan fayın kırıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Şimdi ise adayı güneyden sınırlayan fay kırılmış oldu. Fakat bu fayın 6.6 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyeli var" diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ DEPREM 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE!

AFAD, "Ege Denizi’nde Aydın ili Kuşadası ilçesi açıklarında saat 13.10’da yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından 17.02’de 4,5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana gelmiştir. An itibarıyla, olumsuz bir ihbar alınmamıştır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." açıklamasında bulundu.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Özgün İzmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben 37yasidayim İzmir'in yerlisiyim şehrimizde küçük depremler yaşadıkça hiçbir zaman bu yaşımda büyük deprem yasamadik 6.6 depremin öncesinde 2 seneye yakin deprem olmadı İzmir deprem bölgesi biz oncelerinde 8 ayda bir küçük depremler yaşardık depremin olmaması enerjinin birikmesi gibi düşünüyorum şu yakın tarihte Türkiye'de küçük deprem sonrası hemen anında ertesi günü hiçbir zaman büyük depremler yaşanmamıştır bu gibi haberleri çıkaranlar sen oku diye yada sen haberi telefonun da tıkla ki cebimi doldurayim düşüncesinde olandır
    Cevapla
  • aklı evvel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir çoğumuz bilerek ya da bilmeyerek çok günahlar işliyoruz,çok isyan ediyoruz,pek çok defa haddimizi aşıyoruz,gelin hep beraber samimiyetle tövbe edelim,günahlarla,isyanlarla aramıza set çekelim,günahlardan dünyada yaşarken kurtulmaz isek yarın ahirette ebedi alemde başımıza çok büyük bela olur,göz pınarlarımızdan gelecek iki damla pişmanlık gözyaşı irili ufaklı bütün günahların affına İNŞALLAH vesile olacaktır,ne kadar çok olursa olsun,ALLAH'IN rahmeti sonsuzdur,yeter ki ümitsiz olmayalım.
    Cevapla
  • biglord 1 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun kuşadası
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya altıyla üstüyle katman katmandır yaratılmış.Su yatakları gaz yatakları petrol yatakları Dünyanın altında çeşit çeşit katmana sebebiyet vermektedir.bosalan fay hatları haliylede zeminde harekete sebebiyet verecektir.Yaninda su gaz ve petrol kanallarının yer değiştirmesine neden olacaktır.Bu şu demek Dünyayı yok edenler aslında insanlığın yok olmasına sebebiyette veriyordur.Allah Dağları biz denge olsun diye yarattık der Yüce Kuranda.Peki dağlara neler yapılıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah afetlerden bizleri korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı