Yunanlılar balıkçı teknesinde 65 göçmeni geri itti

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları Rodos adasına bulundukları ülkelerden balıkçı teknesi ile gelen 65 düzensiz göçmeni Türk karasularına geri itti. Datça ve Dalaman açıklarında da 88 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Yunanlılar balıkçı teknesinde 65 göçmeni geri itti
Yunanlılar balıkçı teknesinde 65 göçmeni geri itti
GİRİŞ 31.08.2022 21:24 GÜNCELLEME 31.08.2022 21:24

Akşam saatlerinde Fethiye ilçesi açıklarında Libya’ya ait olduğu düşünülen bir balıkçı teknesinde çok sayıda düzensiz göçmen olduğu bilgisini alan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye kurtarma botları gönderdi.
Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen balıkçı teknesi içindeki 65 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik batlarına alınarak kurtarıldı.
Datça ilçesi açıklarında ise can salları içerisinde Yunanistan güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 55 düzensiz göçmen kurtarılırken, Dalaman ilçesi açıklarında da yine Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 33 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Üç ayrı düzensiz göçmen olayında toplam 153 düzensiz göçmen kurtarılırken, işlemlerinin ardından Ula Geri Gönderme Merkezine teslim edildiler.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı