İstanbul Boğazı'nda karaya oturan gemi kurtarıldı

Ukrayna'dan İstanbul'a seyir halindeyken dümen arızası yaparak karaya oturan Liberya bayraklı "Lady Zehma" isimli kargo gemisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

GİRİŞ 02.09.2022 02:35 GÜNCELLEME 02.09.2022 03:51
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bebek koyundaki 173 metre boyundaki gemi için Kurtarma-5, Kurtarma-6, Kurtarma-9, Kurtarma-12, Nazım Tur römorkörleri ile KEGM-3 ve KEGM-5 botları olay yerine sevk edildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma ekipleri, kargo gemisine çıkarak inceleme yaptı. Dalgıçlar denizin yüzeyi ile dibinde çalışma yürüttü. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı görevliler de Kıyı Emniyeti ekiplerinin çalışmalarına destek verdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma ekipleri, kargo gemisine çıkarak inceleme yaptı. Dalgıçlar denizin yüzeyi ile dibinde çalışma yürüttü. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı görevliler de Kıyı Emniyeti ekiplerinin çalışmalarına destek verdi.

Çalışmalar sonucunda kurtarılan gemi, römorkörler eşliğinde Ahırkapı'ya götürüldü.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin Lady Zehma isimli gemiyi Ahırkapı'ya çekmesinin ardından İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı.

Karaya oturan gemi nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği askıya alınmıştı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ukrayna’dan İstanbul’a seyir halindeyken İstanbul Boğazında dümen arızası yapan Liberya uyruklu LADY ZEHMA isimli 173 metre boyundaki kargo gemisi, bugün saat 21.00 sıralarında karaya oturmuş ve Bebek Koyu’na demirlemiştir. Gemide meydana gelen arıza nedeniyle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Römorkör ve Botları ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ivedilikle olay mahalline sevk edilmiştir. Yapılan ilk incelemelerde; herhangi bir yaralanma, can kaybı ve çevre kirliliği bulunmayan olay nedeniyle Boğaz trafiği geçici olarak askıya alınmıştır.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Malazgirt...71 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da yaşamıyorum ama köprüden geçerken Boğazın ne kadar dar ve tehlikeli olduğunu her insan kabul etmeli !! Bugüne kadar bir felâket olmaması bir mucize...
    Cevapla
  • Karahanlı.....1212 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul'un bugüne kadar yapıl-maması Devletin en büyük hatası .....!!!!
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanal istanbul şart. İleriyi gören bir liderimiz var çok şükür. Ya bay kemal gibi Sabiha Gökçen havlimanına ne gerek var diyen bir liderimiz olsaydı.. ALLAH korusun.
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gemi baya baya karaya yanaşmış ve bir müddet orada kalmış. Acaba bu esnada çaktırmadan gemiden birşeyler indirildi mi? Dikkat çeken bir olay yaşandı mı? Bana sanki karaya oturma planlı gibi geldi. Tabiki devlet yetkilileri daha iyi bilir. Araştırır..
    Cevapla
  • seyfo karadenizli 1 yıl önce Şikayet Et
    kanal istanbula karşı çıkanlar;işte bunlar yaşanmasın diye KANAL İSTANBUL!!!ama siz yapamayacaklarınıza başkalarının yapmasını kıskandığınız için yine karşı çıkarsınız.çünkü biz sizin cibilliyetinizi biliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı