Cumhurbaşkanı Erdoğan, Johnson'la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GİRİŞ 03.09.2022 01:40 GÜNCELLEME 03.09.2022 09:18

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, yakın zamanda Rusya'nın Ukrayna'daki tahıl ablukasını sona erdirmeye yardımcı olan "Türkiye'nin vazgeçilmez küresel liderliği"nden ötürü tebrik etti.

İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Boris Johnson ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve ikilinin artan İngiltere-Türkiye ticaretini memnuniyetle karşıladıkları belirtildi.

Liderlerin, iki ülke arasındaki mevcut Serbest Ticaret Anlaşmasını, büyüyen ekonomik ivme üzerine inşa etmek için genişletmeyi temenni ettikleri kaydedilen açıklamada, ayrıca, savunma teknolojisi ve nükleer enerjide iş birliğini artırmak için heyecan verici yeni fırsatları ele aldıkları vurgulandı.

JOHNSON'DAN ERDOĞAN'A TEBRİK

Açıklamada, "Başbakan Johnson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, yakın zamanda Rusya'nın Ukrayna'daki tahıl ablukasını sona erdirmeye yardımcı olan Türkiye'nin vazgeçilmez küresel liderliğinden dolayı tebrik etti.” ifadesine yer verildi.

Ayrıca, açıklamada, Johnson’ın, Rusya'ya yönelik güçlü ekonomik yaptırımların sürdürülmesi dahil Ukrayna'nın sebepsiz işgaline karşı bu ülkeyi destekleyeme devam etmenin önemini vurguladığı belirtildi.

Liderlerin, gelecek için birbirlerine iyi dilek temennisinde bulundukları kaydedilen açıklamada, Johnson ve Erdoğan'ın, İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkinin güçlenerek devam edeceği konusunda mutabık olduğunun altı çizildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Kığılı 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı İngilizler dezyan ediyor
    Cevapla
  • Nezih 3 yıl önce Şikayet Et
    Emmanuel Macron çatlamıştır kesin.
    Cevapla
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlere asla güvenilmez. Allahtan bunu iyi bilen bir liderimiz var.
    Cevapla
  • abdulbaki 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar ingiliz gibi olsada damarlarında Türk kanı akıyor ve bunu da belli ediyor.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    He i$te yollayin bin tane royseroys ucak motoruda bu konuyu kapatalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran, ABD-İsrail savaşı şiddetleniyor! 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana bir ilk
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin vefa ziyareti gözyaşlarına boğdu