Akaryakıta çifte indirim!

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin fiyatı 1 lira 51 kuruş, motorinin fiyatı ise 2 lira 41 kuruş düştü.

GİRİŞ 03.09.2022 00:46 GÜNCELLEME 03.09.2022 09:20
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin fiyatı 1 lira 51 kuruş, motorinin fiyatı ise 2 lira 41 kuruş düştü. İndirimin ardından benzin 18 lira seviyelerine, motorin ise 24 lira seviyelerine geriledi.

BENZİN VE MOTORİN KAÇ LİRA OLDU

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 18,62'ye, Ankara'da 18,75'e, İzmir'de 18,74'e geriledi. Motorinin litresi ise İstanbul'da 24,51'e, Ankara'da 24,62'ye, İzmir'de ise 24,65'e indi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 104
  • birbilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyde ab yi örnek veriyorsunuz,ab de çoğu ülkede motorin benzin aynı fiyat
    Cevapla
  • Canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha alamadık inşallah zam gelmez.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben duzel araç kullanıyorum. Ticari aracım da yok. Tamam ben özel araçlarda ekonominin kuralları neyse uygulayın. Lakin ticari araçlarda hangi yakıtı kullanırsa kullansın subvanse uygulansın. Nasıl çiftçiye teşvik, destek veriyorsanız, onlara da verin. Yoksa çiftçinin ürettiği ürün taşıma esnasında fiyatı katlanıyor. Ayrıca, taksi, minübüs, otobüs , şehir içi nakliyat yapamlarada uygun fiyatla yakıt verilmeli.
    Cevapla
  • Hane halkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ticari araçlar indirimli alıyor zaten
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım zincir marketler de düşürecekler mi fiyatlarını
    Cevapla
  • Gözlem 1 yıl önce Şikayet Et
    Motorin benzinden daha ucuz üretilen bir yakıt.Avrupa Birliginin her dediğinı yapmak zorunda olmamalıyız.ÇIN VE ABD atmosfere sera gazı salını azaltmayı amaclayan sözlesmeyi imzalamadı .Imzalamıs olsa da uymamaktadır.Bu nedenlerden dolayi Motorin benzinden daha ucuz olmalidir.
    Cevapla
  • Vatandaş Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Düne kadar benzin motorinden daha pahalı idi. Şimdi mi motorin maliyetlendi de benzinden daha pahalı oldu.. Açıkça dizel araç sayısı çok.. Çok daha fazla para kazanmak için motorin daha pahalı işte.. Görmemek için kör olmak lazım..
    Cevapla
  • adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    bi halt bildiğin yok. motorin en meşakkatli çıkarılan petrol ürünü, maliyet benzinden pahalı. laf olsun torba dolsun diye yazmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı