Dilara'nın ölümüne neden olan yüksek gerilim hattı telleri söküldü

Adana'da 2 yıl önce, takılan uçurtmasını demir çubukla kurtarmak isterken akıma kapılan Dilara Ünal’ın (12) ölümüne neden olan yüksek gerilim hattı telleri sökülerek kaldırıldı.

GİRİŞ 03.09.2022 11:56 GÜNCELLEME 03.09.2022 12:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Olay, 30 Nisan 2020 tarihinde Seyhan ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Dilara Ünal’ın evlerinin damında uçurduğu uçurtma, yüksek gerilim hattına takıldı. Demir çubukla uçurtmasını kurtarmaya çalışan Dilara, akıma kapıldı. Küçük kız, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Vücudunun yüzde 75’inde yanık oluşan Dilara, 14 Mayıs günü hayatını kaybetti.

Dilara Ünal’ın, hastane odasında yaşam mücadelesi verirken şarkı ve arkadaşlarına selam söylediği görüntüler yürek burktu.



Acılı anne Zahide Demir, kızının ölümünün ardından elektrik dağıtım şirketi ve Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı. Dava sürerken, elektrik dağıtım şirketi, Dilara’nın ölümüne neden olan telleri kaldırdı.

Tellerin kaldırılması için defalarca başvuruda bulunduklarını ve sonunda başardıklarını belirten Ünal, “Kızım gitti ama teller duruyordu. Ben gökyüzüne dahi bakamıyor, dama çıkamıyordum. Tellerin kaldırılması Dilara’nın zaferidir. Çoğu kişi ‘uğraşma, mümkün değil, telleri kaldırmazlar’ dedi. Fakat vazgeçmedim. Keşke kızım ölmeden kaldırılsaydı. Kızım öldü ama en azından onun sayesinde bu mahallede başka çocuk aynı şekilde ölmeyecek. Evler teller nedeniyle tehlike altındaydı. Kimse evinin damını kullanamıyordu. Artık başka canlar yanmayacak. Mücadelemi sürdüreceğim” diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Telller kalktı ise yakında orada yüksek katlı inşaatlar başlayacaktır.
    Cevapla
  • Tmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmet yağsın üstüne yavrunun, peki ablacım bu kadar gücün aklın var neden 12 yaşında bir çocuka elektrik ve demirin iletken bir madde olduğunu anltmadın yada o çocuk dama neden çıktı sen neredeydın
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    O evin arsasında üzerinden yüksek gerilim hattı geçtiği için ucuza satılmış ve muhtemelen de 2 kat izin verilmiş. Yani ev sahipleri de bunu bilerek o arsayı alıyor ve ev yapıyor. Elektrik dağıtım şirketleri veya belediye suçlu demek doğru değil. Bizde yıllarca benzer bir mahallede ikamet ettik. Hala da aynı evler duruyor. Önce insanlar bilinçlenmesi lazım. Ya telin altına ev yapmayacak yada yaparsa önlemini alacak
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 1 yıl önce Şikayet Et
    yapılaşma izni vermeyeceksin kardeşim vernise ona göre tetbir alacaksın bu kızın vebali belediye başkanı dahil bir çok kişinin bıynuna hangi ülkede böyle saçmalık var ?
    Cevapla
  • Sakaryali 1 yıl önce Şikayet Et
    Evler önce yapıldı teller sonra cekildiyse suçlu devlet teller önce evler sonraya suçlu ailelerdir
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 1 yıl önce Şikayet Et
    yapılaşmaya izin veren belediye ve devlete ne demek lazım ,insan hayatı bu kadar ucuzmu ?
    Cevapla
  • Mustafa38 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce yapılan evlerin yapı kullanma izin belgeleri var mı? yok mu? ona bakmak lazım. Kaçak mı? yapılmışlar ve ne zaman yapılmışlar, hepsini incelemek lazım. Ayrıca aileye de ceza vermek lazım, çocukları ile ilgilenmedikleri için ve demir çubuk ile elektrik tellerine dokunulmayacağını öğretmedikleri için...
    Cevapla
  • Serdengeçen 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ALLAH rızası için insanlar Evladını kaybetmiş tamam belki dikkatsizlik ve ilgi eksikliği tedbirsizlik olabilir cezalandırmak nedir ya Allah kimseyi evlat acısı ile sınamasın amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!