Türkiye'den Yunanistan açıklaması: Lavrion kampıyla ilgili kritik bilgileri paylaştı!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Yunanista'daki PKK kampı "Lavrion" ile ilgili de detayları belgeleriyle paylaşan Çataklı, çok kritik açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 03.09.2022 12:10 GÜNCELLEME 03.09.2022 12:10
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Çataklı'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Ağustos ayı içerisinde PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 9’u büyük, 29’u orta çaplı olmak üzere toplam 12 bin 563 operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik 858 operasyon yapılmıştır. 

90 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu operasyonlarda aralarında 5’i liste dışı, 2’si gri, 4’ü turuncu ve 2’si yeşil kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu 16’sı ölü, 60’ı sağ, 14’ü teslim toplam 90 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 77’si PKK/KCK, 13’ü DEAŞ terör örgütü mensubudur.

AĞUSTOS AYINDA BİN 371 KİŞİ TERÖRDEN GÖZALTINA ALINDI

Ağustos ayı içerisinde terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 593’ü PKK/KCK, 554’ü FETÖ, 149’u DEAŞ, 75’i sol terör olmak üzere toplam bin 371 şüpheli gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan kişilerden 131’i PKK/KCK, 139’u FETÖ, 27’si DEAŞ, 13’ü sol terör örgütleri mensubu olmak 310’u ise tutuklanmıştır.

Tamamlanan sonbahar/kış operasyonlarını müteakip 15 Nisan – 30 Eylül 2022 tarihlerini kapsayan ilkbahar/yaz dönemi için 273 barınma alanına yönelik 9 bin 159 operasyon planlanmış; bugüne kadar 8 bin 121 operasyon ile yüzde 89’u tamamlanmıştır. Bu operasyonlarda; 72 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

9 TERÖR EYLEMİ ENGELLENDİ

Ağustos ayında mayın/eyp patlayıcı madde düzeneği ile planlanan toplam 9 terör eylemi engellenmiştir.

ÜLKESİNE DÖNEN SURİYELİ SAYISI

Ağustos ayında, 6 bin 329’u denizlerde olmak üzere toplam 28 bin 814 düzensiz göçmen ve 856 organizatör yakalanmıştır.

Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 521 bin 39’a ulaşmıştır. Bugün itibariyle ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı ise 3 milyon 654 bin 866 kişidir.

YUNANİSTAN'DAKİ 'LAVRİON' KAMPI

İlginç bir şekilde Türkiye terör mücadelesinde ne kadar mesafe katetse verdiğim listeler ne kadar artsa heralde mal sahibi sıfatıyla olsa gerek ki yurt dışından da sesler hemen artmaya başlıyor. Bu noktada komşumuz Yunanistan'a burada özel bir parentez açmak istiyorum.

Yunanistan, Lavrion kampını terör örgütü PKK'ya ve onunla işbirliği yapan örgütlere tahsis etmiştir. Ve bu kamp aktiftir aktif bir şekilde terör örgütünün hizmetindedir. Bu gerçekliğin bizim açımızdan herhangi tartışılır bir tarafı yoktur. Gerek istihbari bilgilerimiz gerekse bu konudaki delillerimiz nettir. Onlar çıkıp nasıl güzellemeler nasıl mazeretler nasıl manipülatif açıklamalar yaparsa yapsın bizim açımızdan bu durum nettir.

Nitekim şimdi burayla alakalı bi kaç görseli sizinle paylaşacağım bakalım burası bir terör örgütünün faaliyet alanımı yoksa onların ifade ettiği gibi bir insani amaçlı oluşturulmuş bir kamp mı. 

Bi kaç tanesini özellikle göstermek istiyorum. Şimdi bu kampın girişi burası arkadaşlar ekranda da görüyoruz. 



GİRİŞİNDE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SÖZDE PAÇAVRASI VE TERÖRİST BAŞININ RESMİ VAR

Hemen girşinde ne var terör örgütünün sözde paçavrası ve terörist başının resmi var. Ve bunu sadece kamptakiler değil şehrin belli mesafedeki bakan çıplak gözle görebilecek herkes görebilecek durumda.



Bakın bunlarda içerideki faaliyetler. 

Bu da başka bir terör örgütünün faaliyetlerine ilişkin görüntü.

"YUNANİSTAN NE KADAR İNKAR EDERSE ETSİN..."

Şimdi çıkıp bunlara bir okul kampı insani yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü bir yer denme ihtimali var mı arkadaşlar. Dolayısıyla değerli arkadaşlar zaten Yunanistan'ın terör örgütü PKK'ya olan desteği yıllardır bilinen bir konudur. 

Yunanistan ne kadar inkar ederse etsin ellerimizdeki deliller ki bunların bir kısmını size gösterdik çok açık şekilde buranın terör örgütünün bir kampı olduğu ve terörist faaliyetlerinin merkezi haline geldiğini gösteriyor.

Bu kampla ilgili diğer detayları da zaten arkadaşlarımız sizlerle paylaşacak.

KAMPLA İLGİLİ BOMBA BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Terör örgütünün Avrupa yapılanması tarafından Lavrion kamp saorumlusu olarak faaliyet yürüten "Hafız Mahir" kod adlı Mahmut Yıldız'ın kamp sorumluluğundan alınarak ülkemizden terör örgütüne katılım yapmak amacıyla Yunanistan'a geçiş yapacak şahısların illegal geçiyleriyle ilgilenmek üzere görevlendirildiğini de buradan ifade edelim Yunanistanlılar da bilsinler zaten onların bilgisi dahilinde yapılıyor bunlar ama. Yine Lavrion kamp sorumlusu olarak 'Çektar' kod adlı Özcan Ergün'ün de görevlendirildiğini de bilsinler. Bizim de bildiğimizi bilsinler daha doğrusu.

KAMPTAKİ SORUMLULARI KANDİL BELİRLİYOR

Kamp içerisinde her terör örgütü adına bir sorumlunun bulunduğu sorumluların Kandil'den atama yoluyla belirlendiğini de onlar da bilsinler bizim bildiğimiz de bilsinler.

Ayrıca genel sorumlunun 'Nurhak' kod adıyla Urfalı, örgütlenme sorumlusunun "Baran" kod adıyla Mardinli dışilişkiler sorumlusunun "Hafız" kod adıyla Diyarbakırlı, kadın sorumlusunun "Mizgin" kod adıyla Diyarbakırlı olduğunu da burada yine ifade edelim.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha Irak ve Suriye'deki kamplara saldıramiyoruz. Sanki Yunanistan'a tb2 yollayacağız. Keşke nerde o günler
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan natoya yaslanıp perde arkasından nanik yapıyordu. Bu fotoğraflar Yunanistan'a girmek için meşru bir gerekçedir, nato'nun sökmeyeceğinin işaretidir, boy gösterisidir. Şimdi miço yutkunsun bakalım.
    Cevapla
  • Yetuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Mit oraya iki bomba sallasin, cikani indirip geri gelsin orayada büyükce turk bayragi diksin
    Cevapla
  • neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim düşmanımız ikiyüzlü yunan gevuroğlu gevurunun dostudur onun için her ikiside vurulmalı
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar hafız esatta ötüyordu!. bizim için suriye ırak iran vs. ne ise pkk yuvası yunanistan da aynıdır. ancak teknolojik imkanlarımızda geliştiğinde gereğinin yapılacağına inanıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!