Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer vefat etti... Taziye mesajları yağdı

Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer 76 yaşında hayatını kaybetti. İnançer'in vefatının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve pek çok isim başsağlığı mesajı yayımladı.

Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer vefat etti... Taziye mesajları yağdı
Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer vefat etti... Taziye mesajları yağdı
GİRİŞ 04.09.2022 13:38 GÜNCELLEME 04.09.2022 21:12
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cerrahi Tekkesi'nin son postnişini mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, 76 yaşında İstanbul'daki evinde sabaha karşı hayatını kaybetti.

Bir süre önce operasyon geçiren ve istirahat etmekte olan İnançer, yarın Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Siyaset, edebiyat ve düşünce dünyasından pek çok kişi de sosyal medya hesaplarından taziye mesajı paylaşarak üzüntülerini dile getirdi. 

Kanal7 Medya Grubu olarak Ömer Tuğrul İnançer'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz...

TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

"Çok kıymetli mutasavvıf ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi’nin vefatından derin bir teessür duymaktayım. Sayın İnançer’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet, derecatı âli olsun."

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

"Güzel insan Ömer Tuğrul İnançer beyefendi rahmet-i Rahman’a kavuştu. Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de. Mekanı cennet, makamı âli olsun." 

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"Hakikat aşıklarından Ömer Tuğrul İnançer rahmete kavuştu. Mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz… Hakikatli bir insan olarak yaşama gayretiyle güzel izler bıraktı. Makamı ali olsun…"

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş:

"Âlem-i Cemâl'e göç eden, günümüzün tasavvuf bilgelerinden, gönül, fikir ve kültür insanı Ömer Tuğrul İnançer’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun."

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

"Tasavvuf dünyamızın öncülerinden, gönül eri, Ömer Tuğrul İnançer Efendi, can emanetini sahibine teslîm eylemiş. Rabbim, kabrini nûr, mekanını cennet, makamını âlî eylesin..."

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati:

"İlim ve tasavvuf ehli, kalp ve gönül erbabı güzel insan Ömer Tuğrul İnançer’e Allah’tan rahmet; ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim, mekanını cennet, makamını âlî eylesin."

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ:

"Düşünce hayatımızın müstesna isimlerinden, yazar ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Ömrünü ilme, irfana ve güzelliklere harcamış bir gönül insanıydı. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve gönüldaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe:

"Topraktan gelip toprağa giden sadece bedendir. Kul Allah'tan gelip Allah'a gider. Tasavvuf ve ilim ehli, peygamber aşığı olan değerli hocamız Ömer Tuğrul İnançer'e Allah'tan rahmet, ailesi, dervişanı ve muhibbanına sabır diliyorum."

 

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu:

"İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn. Esenler’de birçok programımızda ağırladığımız, mutasavvıf yazar Ömer Tuğrul İnançer hocamızın Rahmet-i Rahman’a kavuştuğunu derin bir üzüntüyle öğrendik. Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum."

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR?

Bir süre önce operasyon geçiren ve istirahat etmekte olan 76 yaşındaki Ömer Tuğrul İnançer, İstanbul'daki evinde sabaha karşı hayatını kaybetti.

İnançer 1946'ԁa Bursa'da ԁoğԁu. Türk avukat, müzisyen ve mutasavvıf olan İnanςer, İstanbul Üniversitesi'nin hukuk fakültesinԁen mezun olԁu. İnanςer, 1991'e kaԁar hukuk müşavirliği yaptı. 1991 yılınԁa Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun Genel Müԁürlüğü'ne atanan Ömer Tuğrul İnanςer, Türk Tasavvuf Musikisinin önemli isimlerinԁen birisi oldu.

Mutasavvıf, müzisyen ve yazar Ömer Tuğrul İnançer

İnançer, 1999'dan beri İstanbul Cerrahi Tarikatı'nın postnişinliğini yapmaktaydı. Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden olan İnançer, yazdığı kitaplarıyla, musiki ve dini alanda yaptığı konuşmalarıyla tanınıyordu.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Alphan İnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Allah dostu,hakka yürüdü.Ruhu şad olsun.Makamı ali olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin , aile sabır ve başsağlığı diliyorum
    Cevapla
  • hamza han 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah amin amin amin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli insanlarımız bir bir gidiyor ve sanki bu değerlerimizin yeri doldurulamayacak gibi geliyor bana. Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Abdullah53 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Muhterem insandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var