Silivri Cezaevi'nin adı değiştirildi

Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevi'nin ismini Marmara Cezaevi olarak değiştirdi.

GİRİŞ 05.09.2022 16:25 GÜNCELLEME 05.09.2022 21:04
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın dilekçesi üzerine Silivri Cezaevi’nin adının 'Marmara Cezaevi' olarak değiştirilmesi kararını aldı.

Türkiye'de bilinen en büyük cezaevi olan Silivri Cezaevi'nin ismi değiştirildi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçenin itibarına zarar verdiği gerekçesiyle Silivri Cezaevi'nin adının değiştirilmesi için Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

Adalet Bakanlığı'na verilen dilekçenin dikkate alınarak işleme konulması üzerine başvuruyu değerlendiren yetkililer, cezaevinin ismini 'Marmara Cezaevi' olarak değiştirilmesi kararını aldı.

"İLÇE, CEZAEVİ İLE BİLİNİR OLDU"

Dilekçesinde ilçenin 209 bin 103 nüfusa sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, "Silivri Haziran- ekim aylarında yazlıkçı ve tatilcilerin de katılımı ile yaklaşık 600 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi kayıtlara göre Bizans ve Osmanlı dönemlerinde İstanbul'un sayfiye yeri olan Silivri'nin bu özelliği cumhuriyet döneminde de şekil değiştirerek devam etmiştir" dedi.

Geçmişte sayfiye yeri olma özelliğinin yanında yoğurduyla anılan Silivri'nin bu özelliklerinin çeşitli neden ve ihmaller ile unutulduğunu savunan Yılmaz, "Üzülerek ifade etmek isteriz ki bugün Silivri, geçmişte olduğu gibi İstanbul'un yanı başında sakin, huzur, tatil, yeşil, deniz, yoğurt kelimeleri hatırlanan ve tarif edilen bir ilçe değil cezaevi ile bilinir ve tanımlanır bir hale gelmiştir" dedi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • M.D. 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye başkanı çok doğru karar vermiş ve doğru olanı yapmış cezaevlerine asla şehrin veya ilçenin adı konulmamalıdır Türkiye'de kime sorsanız Silivri deyince aklına bir de popüler adamların orada olması hainlerin teröristlerin orada olması cezaevine akla getiriyor devletimiz bu konuda hassasiyet göstermeli
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok hoş olmamış. Bir an önce değiştirilmeli
    Cevapla
  • OKTAY HaS 1 yıl önce Şikayet Et
    bence güzel oldu ..silivriye haksizlik yapildi bence ....Allah razi olsun
    Cevapla
  • Erpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    İsmi fettuşi olaydı...
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezaevinin adı Fetönün adıyla anılmalı.
    Cevapla
  • M.D. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kardeşimizin ağzına yüreğine sağlık çok doğru söylüyor fetö cezaevi olması lazım çünkü islam düşmanı Vatan hainlerinin gönderildiği yer, FETÖ CEZAEVİ bence de bu isim konmalı ve gelecek nesillerde unutmamalı fetö cezaevi nedir dediği zaman fetö'nün islam'a ve ülkemize halkımıza yaptığı ihanetin hainliğin ne olduğu anlatılır, unutmamalı ve unutturulmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!