Türk Kızılay'dan Çad'da selden etkilenenlere yardım

Türk Kızılay, Çad'da bu yıl sağanak yağışların yol açtığı selden etkilenenlere 500 gıda ve 500 malzeme kolisi dağıttı.

Türk Kızılay'dan Çad'da selden etkilenenlere yardım
Türk Kızılay'dan Çad'da selden etkilenenlere yardım
GİRİŞ 06.09.2022 21:26 GÜNCELLEME 06.09.2022 21:26

Çad'ın başkenti Encemine'de gıda paketlerinin teslim törenine Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygısız, Encemine 2. Bölgesi Belediye Başkanı Yusuf Mahamat Yaro, Türk Kızılay Çad Delegasyon Başkanı Firas Kankan ve Çad Kızılhaçı Başkanı Khala Ahmat Senoussi katıldı.

Büyükelçi Kaygısız, programda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Çad halkları arasında bağların güçlü olduğunu ve kültürlerinin birbirine benzediğini söyledi.

Çad'ın Türkiye'nin önemli ve stratejik bir ortağı olduğunu ifade eden Kaygısız, "Çadlı kardeşlerimize yaptığımız yardım her zaman karşılıksızdır. Türk sivil toplum kuruluşlarının Çad'a katkısı süreklidir. STK'ları Çadlı kardeşlerine yardım etmeye devam etmeleri için destekliyoruz, teşvik ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Belediye Başkanı Yaro ise Türkiye'ye ve Türk Kızılay'a desteğinden dolayı teşekkür etti.

Çad'da temmuzdan bu yana devam eden yağışların neden olduğu sellerde 20 kişi hayatını kaybederken, 400 binin üzerinde Çadlı olumsuz etkilendi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı