İSPARK'tan "etkinlik" tarifesiyle görülmemiş zam! 2-3 katı fiyat talep ediliyor

CHP’li Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı son İSPARK zammı tepkilere neden oldu. Artık, "özel gün" tarifesiyle konser ve spor karşılaşmaları gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği bölgelerde, otoparklar yüksek ücretler alacak.

İSPARK'tan "etkinlik" tarifesiyle görülmemiş zam! 2-3 katı fiyat talep ediliyor
İSPARK'tan "etkinlik" tarifesiyle görülmemiş zam! 2-3 katı fiyat talep ediliyor
GİRİŞ 07.09.2022 10:10 GÜNCELLEME 07.09.2022 10:12
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

İstanbul'da, konser ve spor karşılaşmaları gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği bölgelerde, otoparklar 'etkinlik' tarifesi altında yüksek ücretler alıyor. Beşiktaş, Kadıköy ve Şişli'de özel otoparklar etkinliğe gelenlerden bir kaç saatliğine 150 liraya kadar ücret alırken İSPARK ise tam gün ücreti talep ediyor. Otopark görevlileri etkinliğe gelenleri ise genellikle üzerlerindeki formalardan ya da giyimlerinden tanıyor.

İstanbul'un en büyük sorunlarından biri otopark sıkıntısı. Özellikle Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy gibi konser ve maç etkinliklerinin yoğun olduğu ilçelerde araç park etmek için yer bulmak oldukça zor.  Otoparklar bunu fırsata çevirmiş durumda. Maç, konser gibi organizasyonlara gelenlerden 'etkinlik' tarifesi altında yüksek ücretler alındığı ortaya çıktı.

ETKİNLİK İÇİN GELEN SÜRÜCÜLERDEN TAM GÜN PARASI ALINIYOR

Çok sayıda etkinlik alanının bulunduğu Şişli Kadırgalar Caddesi'nde de, özel ve İSPARK'a ait otoparklar, etkinlik günlerinde farklı fiyat politikası uyguluyor. Otoparklarda, konser ya da maç için gelen sürücülerden park süresine bakılmaksızın tam gün ücreti alınıyor. Küçükçiftlik Park'ın girişindeki İSPARK otoparkın tabelasında yazılı olan tarifeye göre ise, 1-2 saatlik park için 23 lira, 2-4 saatlik park için ise 30 lira alınırken, konser veya maç için gelen sürücülerden 'etkinlik' başlığı adı altında tam gün ücreti olan 50 lira talep ediliyor. Civardaki özel otoparklarda da etkinlik günlerinde otopark ücretlerinin üç katına kadar çıktığı öğrenildi. 

"2 SAAT İÇİN 100 LİRA VERDİM"

Futbol maçı izlemek için gelen Dündar Kan, özel otoparka için yüksek fiyatlarda ödeme yaptığını belirterek "Beşiktaş maçına geldim. Otopark için 100 lira verdim, 2 saat duracak maç çıkışı alacağım. Yoğunluktan dolayı şu an yer bulunmuyor zaten. Geçen hafta arabasız geldim, çıkışta 5 kilometre yürüdüm taksi bulamadım o yüzden arabayla geldim" dedi.

"3 SAATLİĞİNE 150 LİRA VERDİM"

Hüseyin Türkoğlu ise etkinlik günlerinde otopark ücretlerinin çok fazla arttığını ifade ederek,  "Aracımı özel otoparka bıraktım, maç günü olduğu için 3 saatliğine 150 lira verdim. Normalde gelsek 20 lira ama maç günü buraların kapanmasından dolayı yüksek veriyoruz" diye konuştu. Maç izlemeye gelen Fatih Düzen, "Aracımı İSPARK'a bıraktım. Fiyatlarına baktım ortalama fiyatları 40-60 lira arası" dedi.

"MAÇ GÜNÜ OTOPARK FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKIYOR"

İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise şunları söyledi:  "Konser günleri buraya hiç gelmeyin, otopark fiyatları uçtu artık. Ya yürüyeceksiniz ya da skuter kullanacaksınız başka yolu yok. Maç günü otopark fiyatları 2 katına çıkıyor" 

Öte yandan İSPARK yetkilileri 'etkinlik' tarifesiyle ilgili açıklama yapmak istemedi.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet okadar zarar gördü ama ne oldu güzel olacak boşver İstanbul düzelmez
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal eko.baskan güzel olacak dedin milleti arkandan grtirdin hele Fox izliyorlarsa oo sen her yere yetişen kişisin Fox zaten senin için İstanbul'u yeniden yaptığını gece gündüz calisitigini uyumadiigni söylüyor..ahh eko başkan ahh
    Cevapla
  • Misafir 19 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte size chp yönetimi İBB nin paraları reklama sosyal ve yandaş medyaya dağıtarak bitirdi şimdi İSPARK a saldırıyor devam et İmamoğlu çok süpersin fiyatları 750 TL olmalıdır. Mıntıkayı iyi seçmiş Beşiktaş ve Kadıköy verin oyları oysun cebinizi iyi oluyor.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kis geliyo balik parasi lazim isinize gelirse
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul NİMET NİMET
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular