'Bataklık' soruşturmasında 8 sanığa tahliye kararı

Uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik 'Bataklık' soruşturmasına ilişkin 73 sanığın yargılandığı davada aralarında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de bulunduğu 8 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

GİRİŞ 08.09.2022 15:09 GÜNCELLEME 08.09.2022 16:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Soruşturma çerçevesinde 8'i tutuklu 73 sanık hakkında 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'uyuşturucu ticareti' suçlarından açılan davada aralarında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de bulunduğu tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi. Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 73 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada tahliyesini isteyen örgüt lideri Çetin Gören, “Cezaevine girmeden önce eşimi, cezaevindeyken de babam ve abimi kaybettim. Cenazelerine katılamadım. Ablalarım rahatsız, çocuklarım perişan oldu. Tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullanırken, örgüt yöneticisi Nejat Daş ise sağlık problemleri olduğunu ve cezaevinde sağlığının daha kötüye gittiğini söyleyerek tahliyesini talep etti.
Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu Çetin Gören, Nejat Daş, Cemal Deniz Şahan, Faruk İşcan, Handan Kaymaz, Kevork Durna, Murat Budanlıoğlu ve Zülfü Menga’nın tahliyesine karar verdi.
 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 10
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Himmm yani izaha gerek yok
    Cevapla
  • cano yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    adalet adalet
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ee bune şimdi ağababaları dışarı neden saldınızki işler yürümüyor diyemi yazık ya bunlar haydut kardeşim haydut insanların kanıyla besleniyorlar yazık o kadar insanın vebali var
    Cevapla
  • Ceddin dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl adalet.....!baş ezilmeden zehirli yılan ölmez...!mahkemelerin korkusu mu var...!alem biliyor deaş ı...!ey irade nu bu uyuşturucu böyle bitermi..!
    Cevapla
  • Maçkalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani güçlü heryerde güçlü …
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi