Yavaş-Kılıçdaroğlu dengesi değişiyor... Areda'nın son anketinde 9 lider soruldu

Areda Survey'in son cumhurbaşkanlığı seçimi anketine göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 47,9 ile açık ara önde. Millet ittifakında ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 32,8 ile, yüzde 35,4 alan Mansur Yavaş'la arayı giderek kapatması dikkat çekti.

Yavaş-Kılıçdaroğlu dengesi değişiyor... Areda'nın son anketinde 9 lider soruldu
Yavaş-Kılıçdaroğlu dengesi değişiyor... Areda'nın son anketinde 9 lider soruldu
GİRİŞ 10.09.2022 09:58 GÜNCELLEME 10.09.2022 09:58
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Areda Survey'in 23-27 Ağustos 2022'de 26 ilde toplam 2000 kişiyle yaptığı anket sonuçlarını yayınladı.

Ankette katılımcılara “Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?

 

ERDOĞAN AÇIK ARA ÖNDE, İMAMOĞLU ARTIK DENKLEM DIŞI

Erdoğan'ın yüzde 47,9 ile açık ara önde olduğu ankette Geçen yıl yapılan araştırmalarda Yavaş’tan sonra ikinci  isim  olarak  zikredilen  Ekrem  İmamoğlu  bugün  kamuoyu  nezdinde  neredeyse  denklemden  çıkmış gözüküyor.

MİLLET İTTİFAKINDA 2 İSİM ÖNDE

9 adayın sorulduğu ankette Millet İttifakında en fazla sıyrılan kişi yüzde 22,2 ile CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş. Onu takip eden Kılıçdaroğlu’nun oyu ise yüzde 15,2’dir. 

MİLLET İTTİFAKINDA ADAY KİM OLMALI?

Millet  İttifakı’nın  Cumhurbaşkanı  adayının  kim  olacağı  belirsizliğini  korumaya  devam  ediyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday belirlemede defalarca üstünü açık açık çizdiği isim olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ittifak içinde yine liderliğini sürdürüyor.

YAVAŞ'LA ARAYI KAPATIYOR

Ancak son açıklama ve Kılıçdaroğlu'nun çıkışlarıyla CHP liderinin oyunu giderek artırdığı Mansur Yavaşla arayı kapatmaya doğru gittiği görülüyor. Geçen yıl yapılan araştırmalarda ismi beşinci altıncı sırada zikredilen Kılıçdaroğlu ikinci sıraya çıkmış durumda.

İYİ PARTİ'NİN "CHP İLE İTTİFAK İÇİNDE DEĞİLİZ" AÇIKLAMASI

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş'ın "HDP'nin katkısıyla alınan belediyelerde ihalelerin İYİ Parti'ye verildiği" iddialarıyla başlayan ittifaktaki kriz sonrası, son olarak İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın dün "CHP ile ittifak içinde değiliz" açıklaması ittifakın geleceği ve ortak aday seçimini daha da riske atacağı görünüm ilerleyen süreçte anketlerde daha olumsuz bir tablo çıkartabilir.

AKŞENER'İN ELİNDEKİ KOZ MANSUR YAVAŞ MI?

Gazeteci Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu'nun İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur  Yavaş'ı göstereceği iddiası gündem bomba gibi düşmüştü.

Mansur  Yavaş’ın  kamuoyundaki desteği de Akşener’in elini güçlendirmektedir. Bu durum başından beri belediye başkanlarının görevlerinin başında bulunacağını belirten Kılıçdaroğlu ile kaçınılmaz bir çatışma potansiyelini taşıdığını unutmamak lazım. Dolayısıyla Millet İttifakı’nın adayı konusunda CHP ile İYİ Parti’nin karşı karşıya gelme potansiyeli bulunmakta olup mevcut durumda bu karşıtlığı gösteren emareler ortaya çıktı.

Araştırma bulguları, kamuoyunun Millet İttifakı’nın adayı olarak Mansur Yavaş beklentisi içinde olduğunu gösteriyor. Yavaş’ı aday olarak görmek isteyenlerin oranı yüzde 35,4 düzeyinde. 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 152
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Vizyonsuzlar ittifakı, inadına reis
    Cevapla
  • İzzet Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkularından mansur yavaş olmasin diye gönüllerinden geçen ismi ortaya atıyorlar vay uyanıklar vay
    Cevapla
  • Lavsanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu secim 6lı masa kılıctaroglunun fişini cekecek
    Cevapla
  • Lavsanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rte
    Cevapla
  • Bahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Z kuşağı fişi çekicek bitkisel hayattan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...