Metrobüs sürücüsünün kardeşi konuştu: Kalp rahatsızlığı yoktu!

Avcılar'daki kazaya neden olduğu belirtilen metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın kardeşi ile tedavisinin sürdüğü hastanenin doktoru açıklamalarda bulundu. Fatih Kibar, "Kalp veya tansiyon rahatsızlığı yoktu" dedi.

GİRİŞ 10.09.2022 18:03 GÜNCELLEME 11.09.2022 09:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Avcılar'daki Metrobüs durağında iki metrobüs dün akşam saat 18.30'da kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonucundan 99 kişi yaralandı. Kazaya karışan metrobüs sürücülerinden 51 yaşındaki Mahsun Kibar'ın Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağından yolcularını aldıktan bir süre sonra fenalaştığı belirtildi. Kibar, kendisini iyi hissetmediği belirterek yolculardan ambulans çağırmasını istedi. O esnada direksiyonun kontrolünü kaybeden Kibar karşı şeride geçerek Levent T.'nin kullandığı araca çarptı.

Kazanın ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Mahsun Kibar gece yarısında yoğun bakıma alındı. Şu anda yoğun bakımda tedavisi devam eden Kibar'ın iç kanama riski olduğu ve son durumuna göre ameliyat olabileceği öğrenildi.



Metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın kardeşi Fatih Kibar, "Görüntüleri izleyenlerin söylediği şey şu; Abim duraktan yolcuları aldıktan sonra durağın dışına çıktığı zaman kendisini iyi hissetmeyerek yolculardan ambulans istemiş. Ondan sonra elini başına atmış ve bilinç kaybı yaşamış. Ardından bariyerlere çarparak diğer otobüsle kafa kafaya çarpışmış. Daha önce kalp veya tansiyon rahatsızlığı yoktu. Metrobüs kazası olduğunda ilk abimi ararız. 2 saat ona ulaşamadık ve endişelendik. İş arkadaşları beni aradı ve haber verdi. Şu anda yoğun bakımda takip altında" dedi. 

"HASTAMIZIN BİLİNCİ AÇIK" 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Kadri Bulut ise metrobüs şoförüne tüm müdahalelerinin yapıldığını belirterek "Hastamızın bilinci açık. Cerrahi branşımızın istediği görüntüler üzerine bir operasyon planı var. Şu an netleştirmeye çalışıyoruz. Hayatı riskinin olduğunu söyleyemem fakat operasyon esnasında nasıl bir durumla karışılacağımızı değerlendirip söyleyebiliriz. Hastamız daha önce sağlıklı olduğunu biliyoruz. Bayılma durumu ile ilgili değerlendirme yapıldı herhangi bir hastalığı yok. Hastanemize dün itibariyle 11 hasta başvurdu. 8'i taburcu oldu 3'ü yatarak tedavisini görüyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Metrobüs yoğunluğu kaldırmaz çok hızlı gidiyor lar panik halinde durum şerit takip çok mantıklı kısa tedbirde
    Cevapla
  • Görkem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede kaç kişi düzenli doktor kontrolüne gidiyorda kalp veya tansiyon rahatsızlığı yoktu diyebiliyorlar . Bizim millet kalp rahatsızlığı olduğunu ancak kalp krizi geçirince anlıyor !
    Cevapla
  • Aladağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür ki can kaybımız yok ama calisan şöförlerin calişma saatleri dikkat edilmesi gerekiyor ve tecrübesiz şahısları uzaklaştırmak gerekiyor bu şekilde gitmez insanlar politikaya kurban ediliyor artık kimse ses çıkarmıyor kimse görevini yapmıyor bu kesin
    Cevapla
  • neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda rahatsızlık kafada
    Cevapla
  • Trene geç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yâni Ekremin suçu yok. Ama metrobüs araçlarına şerit takip gibi özellikler gelebilir. Yada bir yaz komple durdurup trene geçirilebilir. Çok büyük bütçe lâzım. Bunu hükümet destekler ise olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!