"İmamoğlu metrobüs kazasını öğrenmesine rağmen konseri izlemeye devam etti" iddiası

Sabah gazetesi; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Avcılar'daki metrobüs kazası sırasında konserde olduğunu, kazayı öğrenmesine rağmen 4.5 saat daha konserde kalmaya devam ettiğini öne sürdü. İmamoğlu cephesi ise, "İddialar doğru değil" dedi.

GİRİŞ 11.09.2022 07:46 GÜNCELLEME 11.09.2022 11:12
Bu Habere 241 Yorum Yapılmış

Sabah gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Gazete, İmamoğlu'nun, Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasının olduğu saat 18.48'de Eyüp Kemerburgaz Kent Ormanı'nda düzenlenen Madrigal ve Can Ozan'ın konserine gittiği, Avcılar'da can pazarı yaşanırken konseri dinlemeye devam ettiği, 4.5 saat sonra konser alanından ayrıldığını yazdı.

Gazete ayrıca, İmamoğlu'nun, kazadan 5.5 saat sonra sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından kazayla ilgili paylaşımda bulunmasının dikkat çekici olduğunu kaydetti.

"VATANDAŞLAR İSTİFAYA ÇAĞIRDI"

Kazazede vatandaşlarla, seferler durduğu için metrobüs duraklarında mahsur kalan yolcuların, İBB'nin yetersiz müdahalesi nedeniyle İmamoğlu'na tepki göstererek istifa çağırdı.

İstanbul Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralıİstanbul Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı

Son Dakika: Avcılar'da feci metrobüs kazası: Yüz binler yürüdü! Avcılar'da feci metrobüs kazası: Yüz binler yürüdü!

Bakan Karaismailoğlu: Liyakatsız kadrolar gelince bu tür kazalar yaşamaya başladıkBakan Karaismailoğlu: Liyakatsız kadrolar gelince bu tür kazalar yaşamaya başladık

Saatlerce metrobüs yolunda kalan vatandaşlar “İmamoğlu istifa” sloganı attıSaatlerce metrobüs yolunda kalan vatandaşlar "İmamoğlu istifa" sloganı attı

ŞOFÖR FENALAŞIP KARŞI ŞERİDE GİRDİ

Metrobüs kazasının, şoför Mahsun Kibar'ın aniden fenalaşarak karşı şeride geçmesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Görgü tanıklarının ifadesi ve araç içi kamera kayıtlarına göre, Küçükçekmece yönünden gelen metrobüs sürücüsü Mahsun Kibar fenalaşarak karşı yöne geçip Levent T.'nin kullandığı metrobüse çarptı. Kazanın öncesinde yaşananlar araç içi kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde metrobüsün sürücüsü Kibar'ın kaza öncesinde, "Ben çok kötü oldum. Ambulans çağırın bana. Çok kötü oldum" dediği duyuluyor. Görüntülerde, şoförün elini başına götürüp alnını tuttuğu ve seyir halinde olduğu şeritten çıktığı görülüyor.

"BİR RAHATSIZLIĞI YOKTU"

Sürücü Mahsun Kibar'ın kardeşi Fatih Kibar da Sabah gazetesine konuştu: "Ağabeyim 10 yılı metrobüs olmak üzere 17 yıllık şoför. Şimdiye kadar bilinen bir rahatsızlığı yoktu. Sefer halindeyken, 'Ben iyi değilim, ambulans çağırın' dediğini öğrendik. Sonra kaza meydana gelmiş. İç kanama şüphesiyle yoğun bakımda."

Kibar'ın tedavi sürecini yürüten Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Kadir Bulut ise, "Hastamızın genel durumu iyi, bilinci açık. Gerekli kontroller yapıldı. Bir operasyon durumu söz konusu. Ameliyatın ardından durumu tekrar değerlendirilecek" dedi.

Sabah gazetesi söz konusu iddiayı, 1. sayfasından "Kaza oldu, 4.5 saat konserde kaldı" başlığıyla okuyucularına sundu.

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI MURAT ONGUN: SABAH'IN HABERİ DOĞRU DEĞİL, YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Sabah gazetesinin iddiası sonrası ODA TV, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun'la iletişime geçti. Sabah gazetesinin bilgileri çarpıttığını söyleyen ve tüm yasal haklarını kullanacaklarını ifade eden Ongun, "Sabah'a göre Sayın İmamoğlu 18.48'de konser izlemeye gidiyor ve 4,5 saat kalıyor. Burada ilk sorulması gereken şu: Konser saat kaçta başlıyor? Konserin başlama saati 21:00. Yani Sabah'a göre Başkan konseri izlemek için neredeyse 3 saat önce sıraya girmiş. Başkan kazayla ilgili müdahaleleri ve çalışmaları yakından takip etti. Metrobüs yolu 2,5 saat sonra açıldıktan sonra da hastanede yaralı vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaza yerine gidip orada çalışmaları engelleyecek kalabalık oluşturacak değildi kuşkusuz. Zaten yol normale dönünce, yaralı ziyaretlerinin ardından 23:00 gibi olay yerine de gitti. Yani Sabah'ın konserde dediği saatlerde önce hastane sonra da olay yerindeydi. Ama Sabah'a bakarsan gece yarısına kadar konserde eğlendi. Ne hikmetse konserden tek bir kare görüntüsünü bulamamışlar. Oysa gençler Başkan'la fotoğraf çekmekten hoşlanır. Sabah'ın yalanını başka kesimler de ispat edebilir ama ben o kısma girmeyeceğim. Yani neredeydi, kiminleydi belli. Bunu açıklamak benim işim değil. Burada odaklanmamız gereken Sabah Gazetesi'nin sistematik yalanları. Gençlik Kolları ya da medyaları hiç fark etmiyor. Vicdanları körelmiş. Kalplerini kötülük sarmış. Bu gazete tekziplerimizi yayınlanmadığı için artık tekzip göndermiyoruz ama bu haberle ilgili yasal haklarımızı arayacağız" şeklinde konuştu.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / HARUN SEKMAN - BARIŞ SAVAŞ - MUSTAFA KAYA - ECE YILDIZ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 241
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    kimse kusura bakmasın nankörlüğün cezasını çekeceğiz.eko sadece vesile tokatın geldiği yer belli eko ne yapsın.elimizle yaptık boynumuzla çekeceğiz.önemli olan buradan ders çıkartmaktır.hiç bir eseri olmayanlara yetki vermeyelim.biraz şuur lütfen.
    Cevapla
  • Sonsuz Hafıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Murat Türkiye demisin yoksa yine yurtdışından mi yazdın yine..sen genelde olay yerinden değil yurtdışından yazıyorsun..Önce bunu soyle bakalım...sonra doğruluğunu teyit edersin...
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    liyakat nasıl bi şeymiş i.oğlu.İstanbulun başına bela oldun beceriksiz i.oğlu,eğlence keyf peşinde koşturmaktan başka bir şey bilmez misin.seçenler ellerinize değil beyninize bakın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Babasına arsa tarla alıyor Villa yapmak için 2 otobüs kaza yapmış çok mu önemli Her gün olan şey Abartmayın lütfen
    Cevapla
  • Vatan evladi 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mi tabikide hayır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...