Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden 'telefonla vatandaşlık' iddialarına yanıt

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, 'Telefonla vatandaşlık veriliyor' iddialarının hayal ürünü olduğunu belirtip, suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden 'telefonla vatandaşlık' iddialarına yanıt
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden 'telefonla vatandaşlık' iddialarına yanıt
GİRİŞ 13.09.2022 20:16 GÜNCELLEME 13.09.2022 20:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

* Bir kamu hastanesinde kadın doğum uzmanı doktor olduğu iddia edilen bir kişinin telefonla vatandaşlık verildiği beyanına ilişkin olarak açıklama yapılması gerekliliği olmuştur:

* Bilindiği üzere Türk vatandaşlığının kazanılması, Türk vatandaşlığı Kanunu ve Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmelik hükümlerine göre yürütülmekte olup şartları ve süreçleri açık ve nettir.

* Daha önce açıkça ve görsel olarak işlem aşamalarının ayrıntılı bir şekilde Sayın Bakanımız tarafından da ifade edildiği; yabancının bizzat başvuruda bulunması, il aşaması, valili komisyonu, tahkikat ve arşiv araştırması gibi birçok sürecin olumlu sonuçlandırılması halinde Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanılabilmektedir.

* Ne yazık ki ısrarla resmi açıklamaları ve verileri görmezden gelerek hiçbir gerçekliğe dayandırılmadan gündeme gelmek adına içerikler oluşturulmaya devam edilmektedir. Bu tür paylaşımlarda bulunmak suretiyle Kurumları zan altında bırakarak algı oluşturmaya çalışanlar hakkında Bakanlığımız Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce suç duyurusunda bulunulacaktır.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yalancı sahtekarların ve onlara arka çıkanların belasını versin.
    Cevapla
  • Mustafa kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yakın arkadaşımın eşi yaklaşık 4 yıldır vatandaşlık almak için uğraşıyor yapılan araştırmalar soruşturmaları bilseniz aklınız şaşar neymiş telefonla vatandaşlık alıyorlarmış hadi oradan
    Cevapla
  • Zeynel 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa bu dengesiz çakma prof hergün bi yalan yumurtluyor bu kişi hala vekil maaaşlı maalesef hiç savcı hakim yok mu dava açcak bu kadar iftira karşılıksız mı kalıcak
    Cevapla
  • Fatih... 1 yıl önce Şikayet Et
    Telefonla vatandaşlık verilmez başvurun üzerine mesaj ile bilgilendirmeler yapılır.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne Recep Tayyip Erdoğan nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi