Evlat nöbetindeki anne: Senin yerin orası değil, benim yanım

Diyarbakır'da, 9 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Faruk için HDP binası önünde evlat nöbetini sürdüren Rahime Taşçı, oğluna seslenerek, "Senin yerin orası değil, benim yanım" dedi.

GİRİŞ 14.09.2022 14:33 GÜNCELLEME 14.09.2022 15:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocukları için aileler, 3 Eylül 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. 304 ailenin dönüşümlü olarak sürdürdüğü nöbette, 1108'inci güne girildi. Bugüne kadar 37 aile, çocuklarına kavuştu.

Kars'ta, 2013 yılında lise 2'nci sınıf öğrencisiyken 15 yaşında kaçırılan oğlu Faruk için oturma eylemini sürdüren Rahime Taşçı, "Ben ondan hiç haber alamadım. Van'a, Tunceli'ye gittim ama Faruk'tan haber yok. Eğer beni duyuyor veya görüyorsa sesi ses olsun bana. Bir telefon açıp bana cevap verse, bana ben sağım diye söylese. Oğlum ceza yok, devlet kucak açmış. Peşmergeye teslim ol, korkma sakın. Ben burada seni bekliyorum, kardeşin seni bekliyor. Senin yerin orası değil benim yanım" dedi

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sabırlar diliyorum. Hiç bir evlat annesiz, annelerde evlatsız kalmasın. PKK kürt düşmanıdır, abd/israil piyonudur.
    Cevapla
  • real 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek ve isteyerek terör örgütüne katılan, askeri, polisi ,sivili şehit edenlere ceza yok demek hainliktir.
    Cevapla
  • salim 1 yıl önce Şikayet Et
    allah .siz degerli annelere sabır versin .inşallah bu sabrın karşılığını alırsınız.
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    yapacağınız en iyi iş seçimde pkk nın partisini sandığa gömmek.pkk evlatlarınızı kandil e gömüyor sizde onların partisini sandığa gömün ama her seçimde pkk nın partisi diyarbakırda 1.parti olursa burada bir terslik var demektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...