Soner Yalçın kendi mahallesine sitem etti: Deja vu yaşamaktan yorulmadınız mı?

Yazar Soner Yalçın uzun zamandır muhalefetin toplumdaki olumsuzluk algısı ve sloganlara sarılıp seçimlerden eli boş döndüğü ve geniş halk kitleleri ile neden buluşulamadığı gerçeğini en son yaşanan Tarkan konseri örneğiyle analiz etti.

Soner Yalçın kendi mahallesine sitem etti: Deja vu yaşamaktan yorulmadınız mı?
Soner Yalçın kendi mahallesine sitem etti: Deja vu yaşamaktan yorulmadınız mı?
GİRİŞ 14.09.2022 18:48 GÜNCELLEME 14.09.2022 19:37
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Sözcü yazarı Soner Yalçın muhalefetin "Deja vu" (Yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamış-görmüş olma duygusu) kısırdöngüsüyle yirmi yıldır aynı iletişim stratejisinin sonucu olarak yenilgiye giden "kendi mahallesindeki" akıl tutulmasını köşesinde değerlendirdi.

İşte Soner Yalçın'ın "Tarkan konseri aldatmacası" başlıklı yazısının ilgili kısmı;

(2007 seçim öncesi) Sandığa giderken sosyal demokratlar olumsuz/negatif mesajlar verirken, AKP “Güven ve İstikrar İçinde Durmak Yok Yola Devam ve Her Şey Türkiye İçin” dedi! Örneğin:

Medyaya verilen reklamların negatif içerikli olanların yüzde 32.5'i AKP, yüzde 67.5'i CHP'ye aitti.

CHP, Saatchi&Saatchi reklam ajansı sloganlarıyla seçimi kazanacağını düşünüyordu! Ki tek seçim sloganı vardı; “Şimdi CHP zamanı.”

Şunu eklemem lazım:

İnsanlar (ve parti yöneticileri) hayalleri karşısına gerçekleri çıkaranları sevmiyor. Yaftalıyor. Yirmi yıldır aynı iletişim stratejisini uygulayarak başka sonuç elde edeceğini sanıyor. A be kardeşim, “Geççek… Geççek” deyince geçmiyor işte!  Geniş halk kitleleri ile neden buluşulamıyor, bir kez düşün ne olur…

Baksanıza:

“Bizim Mahalle” gündeminde hâlâ Tarkan konseri varken, Erdoğan dün 250 bin konut, 100 bin arsa, 10 bin dükkan satış projesini açıkladı.

Sizce sandık için hangisi etkili?

Sahi… Deja vu yaşamaktan yorulmadınız mı?

KAYNAK: SÖZCÜ- SONER YALÇIN
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 103
  • hekimoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki birgün özünüze döner adam gibi adam olursunuz o zamanda millet bilir ne yapacagını bir tarafda bir yiğit var gece gündüz demeden ülkem ülkem diye haril haril calisacak 20 yılda ülkeyi çok güzel yerlere tasiyak diger tarafta halen yalan dolan hainlerle is tutan ülkesinin yanında durmaktan aciz olan hatta utanan hainlerle her fırsatta is tutan ülkesini şikayet eden birileriyle nasıl kıyaslanır merak etme sizler ne zaman basa gelseniz tek amaciniz var oda dış güçlerle is tutmak onlara iyi görünmek keske kendi milletini tercih edipte mili olsaydiniz nerdeeeeee
    Cevapla
  • Mrtyvz 1 yıl önce Şikayet Et
    Konserlerle olmuyor ama izmir belediyesi ve İzmirliler halen bunu anlamadi gidin bakın İzmir'in altyapsi berbat sirinyere bucaya bakın yollara kaldırımlara yeter ideolojik verilen otlardan bu sebepten büyük köy oldu izmir
    Cevapla
  • Seyfeddin Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendine yakışanı yapar. Kimi hizmet, kimi de demogoji.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    6 +2 Türkiye ve türklerden başka her ülkeye faydası olacak bir yapıdır vizyonsuz larin ülkeye bir faydası olmaz
    Cevapla
  • Sencer 1 yıl önce Şikayet Et
    Soner im doğru yakalamış ama geç kalmış .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Özel hastanede yenidoğan vurgunu