Hakkari Valiliğinden 'Cudi Dağı yürüyüşü' açıklaması

Hakkari Valiliği, 17 Eylül'de Cudi Dağı'na yapılması planlanan yürüyüşün yasaklandığını duyurdu.

Hakkari Valiliğinden 'Cudi Dağı yürüyüşü' açıklaması
Hakkari Valiliğinden 'Cudi Dağı yürüyüşü' açıklaması
GİRİŞ 17.09.2022 10:49 GÜNCELLEME 17.09.2022 10:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, Şırnak Valiliği tarafından saat 17.00'de Cizre ilçesinde "doğamızı ve toprağımızı koruyalım" söylemi ile Cudi Dağı'na yapılacak yürüyüşün yasa dışı olduğu ve diğer illerden katılımın engellenmesi gerektiğini belirten yasaklama kararı alındığı anımsatıldı.

Açık kaynaklarda yapılan araştırmalarda Şırnak'ta yapılan ağaç kesimlerini protesto etmek amacıyla HDP, çok sayıda ekoloji platformu ve terör örgütüne müzahir gruplar tarafından vatandaşların söz konusu yürüyüşe davet edildiklerinin görüldüğü ve kentten de yoğun katılım olacağının değerlendirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz sınırları içinde kamu düzeni ve güvenliğinin tesisi, can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, Valilik ile Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C ve ek fıkrası ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 19. maddesine istinaden, ilimizdeki belirli yerlere giriş ve çıkışın, kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlanması, toplanmaları ve araç seyirlerinin kısıtlanması,16 Eylül saat 00.01'den 18 Eylül saat 23.59'a kadar 3 gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Hakkari coğrafi sınırları içinde yasaklanması kararı alınmıştır."

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin. Amaci yuriyis degil orada kalan itlerini aralarina katip donmek
    Cevapla
  • Vatandaşş 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütlerinin her zaman kullandığı taktik, kendileri ormanları yakar, doğa için yürüyoruz derler, Terör propagandası yapacaklardı yasaklama iyi olmuş, şimdi terör seviciler neden yasaklandı diye çemkirir, hükümeti doğa düşmanı ilan ederler batının beslemeleri.
    Cevapla
  • şehitler 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör yuvalarımı bozuluyor hainlerin.
    Cevapla
  • ADEM AKYOL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın yapsınlar . Katılanların vatan haini olduğu aşikar ortaya çıkar . Kuvvet güçleri de tek tek avlar. Onlar doğuda halen hakimiyetin kendilerinde olduğunu sanıyorlar. Onun tespitini yapmak istiyorlar. Nafile ..... Boş hayallerin peşindeler. Çünkü bu topraklar Kürt Türk kardeşliği içerisinde alındı. gerisi hikaye.
    Cevapla
  • Hakkarili 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar Cudi dağına yürüye eğine dağa kacırılan 15 ile 20 yaşındaki kandırlmış çocukları getirmek için dağ yürüsünler. HDP nin hak hukuk ve ekoloji temiz cevre parolaları sahtedir halkım bunu böyle bilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında