Fuat Oktay'dan Pelosi'nin Ermenistan'daki açıklamalarına sert tepki!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan'daki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 19.09.2022 15:19 GÜNCELLEME 19.09.2022 15:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan ziyaretinde yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Tarihi ve güncel gerçeklerle bağdaşmayan, iyi niyetten tamamen uzak, taraflı bakış açısını yansıtan ve diplomatik çabaları sabote eden açıklamalar asla kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan ziyaretinde yaptığı, tarihi ve güncel gerçeklerle bağdaşmayan, iyi niyetten tamamen uzak, taraflı bakış açısını yansıtan ve diplomatik çabaları sabote eden açıklamalar asla kabul edilemez. Beyaz Saray yönetimi, Ermeni diasporasının oylarına göz kırptığı açıkça belli olan Pelosi ve beraberindeki lobi destekli birkaç siyasetçinin Karabağ sorununa ilişkin söylemlerinin, ABD'nin resmi görüşünü yansıtıp yansıtmadığına açıklık getirmelidir."

Bölgede kalıcı barış ve istikrara şiddetle ihtiyaç duyulan bir dönemde tüm uluslararası aktörleri hakkaniyetli, sağduyulu ve her şeyden önce sorumlu şekilde davranmaya davet eden Oktay, 30 yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal altında tutulan anavatan topraklarını azat etmek için cansiparane mücadele veren Can Azerbaycan'ın yanında durmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye'yi de suçlamıştı! Rusya'dan Pelosi'ye tepki! Türkiye'yi de suçlamıştı! Rusya'dan Pelosi'ye tepki!

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    timsah gözyaşlarıyla türbinlere mesaj atıyor TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ aklı sıra gönderme yapmak istyor görecez bakalım nato ortağı kimmiş dünya ülkelerinin sorunlarını çözen kimmiş iha siha kızılelma milli muharip savunma -sanayı ile kimler liğteymiş görecekler.... derin devletle siyaset yapanlar yarın derin devletin açıklarını kapatmak için ne dolap çevirecekler tüm dünya görecektir....
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Fuat beyimiz şu açıklamayı direk yapın efenim böyle yumuşak olmaz artık. böyle açıklama yapılmaz direk hadsiz diyeceksin kardeşim yettti artık.Fetö darbesinin ardında abd sen varsın diyeceksin. başaramadın dolar ve faiz oyununun ardında sen varsın dieyceksin. yetmez chpkk fetö ipi ve hdpkk nın ardında ssen varsın diyeceksin yetmez yunan rum ve ermeninin ardında sen varsın abd diyeceksin başaramayacaksın diyeceksin.yazim mi daha? seçim öncesi abd ile herşeyi milletimize deşifre edin ki millet Reise sahip çıksın akdenizde egede abd bize saldırmaya geldi kukla yönetim istiyor Türkiye de deyin ki millet patlatsın sandıkları...
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle açıklama yapılmaz direk hadsiz diyeceksin kardeşim yettti artık.Fetö darbesinin ardında abd sen varsın diyeceksin. başaramadın dolar ve faiz oyununun ardında sen varsın dieyceksin. yetmez chpkk fetö ipi ve hdpkk nın ardında ssen varsın diyeceksin yetmez yunan rum ve ermeninin ardında sen varsın abd diyeceksin başaramayacaksın diyeceksin.yazim mi daha? seçim öncesi abd ile herşeyi milletimize deşifre edin ki millet Reise sahip çıksın akdenizde egede abd bize saldırmaya geldi kukla yönetim istiyor Türkiye de deyin ki millet patlatsın sandıkları...
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadın hasta ölecek elleşmeyin
    Cevapla
  • Tokatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Pelosi bir mikser gibi. Görevi, gittiği her yeri karıştırmak. Görevini fazlasıyla yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı