DEVA'dan CHP ve İYİ Parti'ye rest: Size hayırlı olsun!

HDP'nin 6'lı masadaki payı ittifakta gerginlik çıkartmaya devam ederken, bu kez de İYİ Parti ve DEVA arasında anlaşmazlık yaşandı..

GİRİŞ 27.09.2022 11:24 GÜNCELLEME 27.09.2022 11:45
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ın "Altılı Masa'da altı parti aynı büyüklükte değil. İki büyük ortak olarak CHP'yle anlaşacağımıza inanıyorum" ifadelerine Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'den "O zaman size hayırlı olsun" cevabı geldi..

Altılı masada gerilim tırmanıyor. Halen süren adaylık krizi, HDP'ye bakanlık verilsin çıkışının ardından, masada kavgayı sürdürecek bir açıklama da İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan geldi.

HERKESE OYU KADAR BAKANLIK

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, katıldığı bir Twitter Space odası yayınında bulunduğu ittifakı kızdırabilecek ifadeler kullandı.

"İKİ BÜYÜK ORTAK OLARAK CHP'YLE ANLAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Ekonomiye ve genel seçimlere ilişkin konuşan Bilge Yılmaz, "Altılı Masa'da altı parti aynı büyüklükte değil. İki büyük ortak olarak CHP'yle anlaşacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"BEKLENTİLERİM VAR AMA PAYLAŞMAM DOĞRU OLMAZ"

Bilge Yılmaz, "Doğru kadroların göreve geleceğini düşünüyorum. Ama tabii ki tek parti olmasındansa daha zor bir süreç. Ama inanın böyle görüşmeler olayın kolay kısmı. Önce seçimleri kazanalım, gerisi gelir. Tabii seçimler kazanılmadan önce bu tür görev paylaşımları olacaktır. Son detaylarının daha sonraki tarihlerde olacağını düşünüyorum. Ekonomi önemli kadroları bir partiye de verilebilir, birkaç partiyle de paylaşılabilir. Benim kendi beklentilerim var ama onları burada paylaşmam doğru olmaz." dedi.

DEVA PARTİSİ'NDEN TEPKİ GELDİ

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Twitter'dan Bilge Yılmaz'ın sözlerine yanıt verdi.

.

.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Karden 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masa olanak siz kendi aranızda anlaşamıyorsunuz devleti nasıl yöneteceksiniz
    Cevapla
  • xxlxx 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin koalisyonlarla kaybetmesini isteyenler 6+++ masaya oy versin.
    Cevapla
  • Misafir0815 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin bir sözü vardir tamda size yakismis - Dün ucurumun kenarindaydik, bu gün bir adim daha ilerledik. Yallahhhh ucurumdan asagi hepiniz. Biz Inandigimizdan, Inancimizdan REIS deriz. AK Parti yine hepinizi sandiga gömecek evvelallah. Nokta
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 1 yıl önce Şikayet Et
    Projeleriniz ney onu anlatin allo. bana sizin 6 li zillet itifakindan. Projeye bakar Vatandas. Proje yok, sadece baskan kavgasi. Sizlerden bir Cacik olmaz. Bir Prje sunun hadi. Ama Heykel deyil millete yararli bir Proje. Proje ve Vatana hizmet nerde siz neredesiniz.
    Cevapla
  • celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim ve Dış ilişkiler CHP nin Adaleti Deva ister Ekonomiyi Gelecek sorun İç İşlerinde bunu hem İYİ hem HDP istiyor. Nasıl anlaşırlar artık bilemem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!