İzmir'de suya bir zam daha! Soyer faturayı vatandaşa kesti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde 'sosyal belediyecilik' vurgusu yapması sonrası İzmir'de, ocak ayından bu yana içme suyuna art arda gelen zamlara yenisi eklendi.

İzmir'de suya bir zam daha! Soyer faturayı vatandaşa kesti
İzmir'de suya bir zam daha! Soyer faturayı vatandaşa kesti
GİRİŞ 28.09.2022 13:32 GÜNCELLEME 28.09.2022 13:32
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta sonu bir takım temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak için İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal belediyecilik konusunda örnek gösterip öve öve bitiremediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, faturayı yine 4 milyon İzmirliye kesti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TUNÇ SOYER'İ ÖVGÜ YAĞMURU

Geçtiğimiz hafta kurmayları ile birlikte İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i öve öve bitiremedi. Kılıçdaroğlu'nun sosyal belediyecilikteki çalışmaları nedeniyle örnek gösterdiği Soyer, İzmirliye yine acımadı. Enerji fiyatlarındaki artışı bahane ederek ocak ayında bu yana içme suyuna art arda zam yapan Soyer'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı İZSU Genel Müdürlüğü, içme suyuna yeniden zam kararı aldı. Kurumun resmi internet sitesinde açıklanan yeni tarifeye göre içme suyuna TÜİK'in açıkladığı aylık ÜFE oranında, yüzde 2.41 zam yapıldı.

1 EKİM'DE YÜRÜRLÜĞÜ GİRECEK

1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni tarifeye göre daha önce konutlarda 0-10 metreküp tüketim için 17 lira 22 kuruş olan ton fiyatı 17 lira 64 kuruşa, 11-20 metreküp tüketimlerde ise ton fiyatı, 20 lira 48 kuruştan 20 lira 97 kuruşa yükseldi. Eylül ayında 38 lira 36 kuruş olan 21 metreküp ve üstü tüketimde ton fiyatı ise 39 lira 28 kuruş olarak açıklandı. Konut dışı tüketimlerde ise 0-10 metreküpte suyun ton fiyatı 34 lira 44 kuruştan 35 lira 20 kuruşa, 11-20 metreküp ise 40 lira 96 kuruştan 41 lira 95 kuruşa, 21 metreküp üstü ise 76 lira 72 kuruştan 78 lira 57 kuruşa çıktı. Yeni tarifenin 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 108
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Tunç Soyer suya yaptığın zamları geri Çek izmir halkından fatura adı altında toplattırdığın paraları sen kimlere veriyorsun ?
    Cevapla
  • Oya 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'e suyun tonu 17 değil 107 TL olsa gene CHP der
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Demez
    Cevapla
  • Hid 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir in suyu akiyormuydu yoksa tankerle getirdiği suyami zam yapmış
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Izmirde yasamiyorum diyorsun ama bostanli sahilindeyim diyorsun nasil oluyor bu bide ustelik pis pis lagim kokulari burnuma geliyor diyorsun sanirim atiyorsun sen yani yazdiklarin celiskili bir birini tutmuyor
    Cevapla
  • İmam43 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarasınnnn izmirlime.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?