Çin Başkonsolosluğu önünde protesto

Doğu Türkistan'ın Çin tarafından işgal edilmesinin 73'üncü yıl dönümünde Çin Başkonsolosluğu önünde toplanan Uygur Türkleri eylem yaptı.

Çin Başkonsolosluğu önünde protesto
Çin Başkonsolosluğu önünde protesto
GİRİŞ 01.10.2022 13:18 GÜNCELLEME 01.10.2022 13:18

Uluslararası Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği tarafından düzenlenen eylem saat 11.00'de Tarabya'da bulunan Çin Başkonsolosluğu önünde başladı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi olan 1 Ekim 1949'u işgalin başlangıcı olarak kabul eden Uygur Türkleri, Çin'in politikalarını eleştirdi. Grup yaşanan zulmün derhal durdurulması çağrısı yapıldı. Sloganlar atarak sesini duyurmaya çalışan topluluk okunan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!