Konya'da pitbull besleyen 3 şahsa toplan 44 bin 946 lira para cezası

Tehlikesi ve saldırganlığıyla bilinen pitbullar, yasağa rağmen vazgeçilmeyen ırk olmaya devam ederken Konya emniyeti, yasağı delenlere acımıyor.

Konya'da pitbull besleyen 3 şahsa toplan 44 bin 946 lira para cezası
Konya'da pitbull besleyen 3 şahsa toplan 44 bin 946 lira para cezası
GİRİŞ 01.10.2022 14:31 GÜNCELLEME 01.10.2022 14:31

Sahipleri tarafından çok sevilseler de özellikle ağızlıkları takılmadığı zaman insanlar için büyük tehlike arz eden pitbullar, 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yasaklı ırklardan biri oldu. Ancak yasaklı ırk olması bir türlü Pitbull beslenmesinin önüne geçemedi.

KONYA POLİSİ GÖZLERİNİN YAŞINA BAKMADI

Gelen ihbarları değerlendiren emniyet güçleri, gittikleri 3 ayrı adreste 3 pitbull sahibine gerekli yaptırımı uygulamaktan çekinmedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Selçuklu ve Karatay İlçelerinde Pitbull cinsi köpek beslendiği ihbarları üzerine harekete geçti. 

Selçuklu İlçesi’nde iki ayrı adrese, Karatay İlçesi ‘nde ise bir adrese giden ekipler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileriyle birlikte kaydı olmadığını tespit ettikleri pitbull cinsi köpekleri barınağa götürülmek üzere belediye ekiplerine teslim etti. 

Çevredeki vatandaşların korkulu rüyası haline gelen pitbulların barınağa gönderilmesi, mahalle sakinlerini memnun ederken pitbull sahiplerine “Hayvanları Koruma Kanunu” kapsamında toplamda 44 bin 946 TL idari para cezası uygulandı.

KAYNAK: ZEKİ DURSUN / HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular