Doç. Dr. Nedim Urhan ebediyete uğurlandı

İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Nedim Urhan Hocaefendi Hakk’ın rahmetine kavuştu. Nedim Urhan son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 04.10.2022 19:09 GÜNCELLEME 04.10.2022 19:09
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Milli Nizam Partisi’nin kuruluşundan bu yana Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yanında yer alan ve sayısız gencin yetişmesinde büyük emekleri olan İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Darul Erkam Derneği Onursal Başkanı Doç. Dr. Nedim Urhan Hocaefendi Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Nedim Urhan kimdir ve aslen nerelidir? Nedim Urhan'ın ölüm nedeni...Nedim Urhan kimdir ve aslen nerelidir? Nedim Urhan'ın ölüm nedeni...

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI



Nedim Urhan'ın için bir süre öğretim üyeliği de yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tören düzenlendi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami'iinde ikindi vakti kılınan cenaze namazına Nedim Urhan'ın oğlu Osman Urhan, Damadı Prof. Dr. Yaşar Düzenli, ailesi, akrabaları, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir İle birlikte Urhan'ın sevenleri, öğrencileri ve yakınları katıldı. Urhan'ın damadı Prof. Dr. Yaşar Düzenli cenaze başında konuşma yaparken, oğlu Osman Turhan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya taziye dileklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

ALİ ERBAŞ: HER ABDESTİN ARDINDAN ONA DUA EDERİM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Nedim Urhan'ın vefatıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Her abdestin ardından Nedim Urhan hocamızı hatırlar ve ona dua ederim. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde hadis hocamızdı ve Peygamberimiz (s.a.s)'in abdest duaları hadisini ezberleterek sınavda sormuştu. Bir hoca için ne güzel bir miras. Mekanı cennet, makamı âlî olsun." ifadelerini kullandı.

KABAKTEPE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaptığı paylaşımda "Yaptığı ilmi çalışmaların yanında, yetiştirdiği talebelerle ve mümtaz kişiliği ile hepimize örnek olan Nedim Urhan Hoca'ma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

DOÇ. DR. NEDİM URHAN KİMDİR?

Doç. Dr. Nedim Urhan 1935 Artvin doğumludur. ilk öğrenimini burada tamamlayan Nedim Urhan, İmam Hatip Okulunu okumak üzere uzun ve zahmetli bir yolculukla İstanbul'a gelerek ilk İmam Hatip talebesi oldu.

İmam Hatip Okulu ile Birlikte büyük üstadlardan Ali Haydar Efendi, Gönenli Mehmet Efendi, Ömer Nasuhi Bilmen ve İsmail Efendi gibi alimlerden Hafızlık, Fıkıh, Akaid, Hadis Aşere Takrip ve Arapça ilimleri aldı.

Akabinde Yüksek İslam Enstütüsünü tamamlayarak Türkiye'nin çeşitli illerinde İmam hatiplik ve öğretmenlik yaptı. Daha sonra uzun yıllar görev yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliğine atandı.  2002 yılında üniversiteden emekli oldu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Dava Adamı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • farklı 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CELLE CELALUHU RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET olsun
    Cevapla
  • Adak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH rahmet eylesin
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok değerli Nedim hocamıza Rabbimden rahmet diliyorum,başta ailesi ve sevenleri olmak üzere camiamıza başsağlığı diliyorum.mekanın cennet olsun güzel hocam
    Cevapla
  • Cerrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun, Rabbim hizmetlerini kabul eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı