Anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, anaokulu desteğinin desteğinin detaylarını açıkladı. Peki anaokulu desteği nasıl alınır, başvuru gerekli mi?

Anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır?
Anaokulu desteği başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 05.10.2022 11:52 GÜNCELLEME 05.10.2022 11:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 3-5 yaş aralığındaki çocukların anaokulu desteği ücretlerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanması için protokol imzalanmıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, anaokulu desteği ödemelerinin Ekim ayının ortasında başlayacağını duyurdu.

ANAOKULU DESTEĞİ BAŞVURUSU YAPILACAK MI?

Anaokulu desteği ilk kez hayata geçirilecek. 3-5 yaş aralığında çocuğu olan ve bu destekten yararlanmak isteyen aileler herhangi bir başvuru yapmayacak. Sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuğunu anaokuluna kaydettirmesi yeterli. Ödemeler ise; bu ayın ikinci haftasında başlayacak.

ANAOKULU ÜCRETLERİ BAKANLIK TARAFINDAN ÖDENECEK!

Okul Öncesi Eğitim Alan Çocukların Desteklenmesi Protokolü kapsamındaki destekten sosyal yardımlardan yararlanan hanelerdeki 3-5 yaş aralığında çocuğu olan tüm aileler yararlanabilecek. 

Aileler çocuklarını resmi bir anaokulu ya da anasınıfına kayıt ettirdikleri takdirde, ilgili okula ödemekle mükellef oldukları ücret, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına doğrudan ödenecek. Ailelerin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. 

1 MİLYON ÖĞRENCİ FAYDALANACAK!

Bakan Yanık, ‘’Yaklaşık 1 milyon çocuğumuzun destekten faydalanmasını öngörüyoruz. Buna göre bütün programlarımızı yaptık. Yıllık maliyeti de yaklaşık 500 milyon lira olacak. Biz bu hususta da bütün hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah yararlanmak isteyen bütün ailelerimize bu anlamda destek vermiş olacağız" dedi.

Bakan Yanık ayrıca, eğitime erişimde anaokulu destek programlarının çocukların geleceğine yönelik yatırımları arasında başı çekenlerden birisi haline geleceğini dile getirerek, "Bunun yanı sıra halihazırda sürdürmekte olduğumuz eğitim destekleriyle de ülkemizin sosyal kalkınması açısından önemli bir sorumluluğu yerine getiriyoruz. Şartlı Eğitim Yardımı, Ücretsiz Ders Kitabı Yardımı, Eğitim Materyali Yardımı, Öğrenci Barınma-Taşıma-Yemek Yardımı gibi programlarla çocuklarımızı eğitime teşvik ediyor, eğitim hayatından kopmalarının önüne geçmeye çalışıyoruz." dedi.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Ha7 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kadar olamadiniz ayip
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardımlar Herkes için geçerli olmalı Emeklisi de çalışanı da hayat şartları orta da Ana sınıfı da ilk öğretimi de faydalanmalı
    Cevapla
  • Sadık ERTÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka mağduru olan binlerce insan için; bir çalışma yapın. Nafaka binlerce aileyi parçalıyor. Nafaka kalkar veya makul bir sureye indirilirse boşanmalar azalacak; tüm uzmanların görüşü. İlgililere hatırlatırız.
    Cevapla
  • Ytf 1 yıl önce Şikayet Et
    Engelli çocuğu olan herkese bu yardım yapılmalı maddi duruma bakılmaksızın.sadece sosyal alanlar mi geçinemiyor.
    Cevapla
  • Ha7 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilerin cocuklari ne olacak dalga gecer gibisiniz ben yildim sizlerden cocugu olan herkese destek olunmali emekli memur bilmemne degil herkesin durumu kotu iyi degil hersey sisti faturalardan çocukları gorecek halimiz kalmadi acaba okuldan alsakmi oluyoruz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK Irak’ta köşeye sıkıştı! Elebaşından ‘Misak-ı Milli’ rahatsızlığı
Altın alırken daha çok kazanmak mümkün! İşte detaylar...