Diyarbakır’da hasta taşıyan ambulansa taşlı saldırı

Diyarbakır’da, daha önce yaklaşık 60 kez ambulansları taşlayıp zarar verdiği gerekçesiyle savcılık talimatıyla Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen zihinsel engelli R.B., içinde hasta olan ambulansa taşla saldırdı.

GİRİŞ 05.10.2022 03:56 GÜNCELLEME 05.10.2022 10:38
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Olay, öğleden sonra Sur ilçesinde Dağkapı semtinde gerçekleşti. Vakadan dönen ve içinde hasta olan 21 BL 298 plakalı ambulans, taşlı saldırıya uğradı. Ambulansın içinde bulunan hasta sol arka cama isabet eden ve içeri giren taşı son anda fark ederek kendisini yana attı. Hasta saldırıdan yara almadan kurtulurken, ambulans şoförü, hızla bölgeden uzaklaştı. Hastayı tedavisi için hastaneye bırakan ekip, daha sonra polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Yapılan incelemede saldırıyı, daha önce de yaklaşık 60 kez ambulanslara taşlı saldırıda bulunan ve 4 Ağustos’ta savcılık talimatıyla Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen zihinsel engelli R.B.'nin gerçekleştirdiği belirlendi. Hastaneden bugün taburcu olduğu anlaşılan R.B.’nin yakalanması için polis çalışma başlattı.

2 GÜN ÖNCE DE 2 AMBULANS SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Kentte 2 gün önce de yolda yattığı görülen S.D. (18), ihbar üzerine kendisi için gelen sağlık ekibine ve ambulansa kaldırım taşıyla saldırmış, sağlık görevlisinin kaburgası ile ambulansın camları kırılmıştı. Polisin yakalanması için çalışma başlattığı S.D.'nin, kaçtıktan sonra Sur ilçesinde de başka ambulansa saldırdığı belirlendi. Polis ekiplerinin S.D.’nin yakalanması için de başlattığı çalışma sürüyor.

İKİNCİ SALDIRI OLDU

Diyarbakır’da öğleden sonra ambulansa yapılan taşlı saldırının ardından, bir taşlı saldırı da akşam 20.30 sıralarında Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Devleet Hastanesi’nin yanındaki Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonu önünde meydana geldi. Burada park halindeki 21 BL 289 plakalı ambulansa atılan taşlarla aracın arka camları kırılırken, saldırgan kaçtı. Polis, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Alim 1 yıl önce Şikayet Et
    Zihinsel engelliyse kafasını duvara vursun.
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Deli ise onun da yeri var gönderin gitsin devletin malına yazık ...
    Cevapla
  • ordisli 1 yıl önce Şikayet Et
    ne zihinsel engellisi ambulansla diğer araçları ayırt edebiliyor muhtemelen birileri yönlendirip taş attırıyordur bunun gibiler kesinlikle hiçbirşekilde dışarda serbestçe gezmemelidir
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan zihinsel engelli olabilir, Allah şifa versin. Ama böyle zarar veriyorsa, uygun bir yerde gözetim altında olmalılar.
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu deli değil,haindir. Zincire vurulup geberinceye kadar hücrede kalması gerekir. Bunu yönlendiren hainler araştırılmalı. Onlarda suç ortakları olarak cezalandırılmalı. hain oğlu hainler.İnşallah ihanet çukurlarına düşer geberirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor