Mersin'de avukatı darbeden zanlı tutuklandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde polis memurlarıyla bir iş yerine kiracıyı tahliyeye giden avukat darbedildi, şüpheli tutuklandı.

Mersin'de avukatı darbeden zanlı tutuklandı
Mersin'de avukatı darbeden zanlı tutuklandı
GİRİŞ 11.10.2022 23:07 GÜNCELLEME 12.10.2022 01:06
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Polis memuru ve diğer görevlilerle Kızılmurat Mahallesi Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki bir iş yerine kiracıyı tahliye için giden avukat Sertaç Hayta (52), H.K. tarafından darbedildi.

Avukat Hayta'nın darp raporu alarak şikayetçi olduğu H.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından H.K. adliyeye sevk edildi.

Zanlının avukatı savunma yapmadı

Tarsus 2. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan H.K, savunmasında müştekiyle daha önce görüşmesine rağmen sonuç alamadıklarını iddia ederek yaptığı eylemden dolayı pişman olduğunu söyledi ve serbest bırakılmasını talep etti.

H.K'nin avukatı Büşra Yıldırım ise "Her ne kadar şüpheli hakkında tarafıma CMK görevlendirilmesi yapılmış ise de savunma makamını temsil eden meslektaşımıza yönelik yapılan saldırı savunma hakkına yapılmış olup meslektaşıma saldırıyı yapan şüphelinin de bir gün savunmaya ve avukata ihtiyaç duyacağı bir an vardır. O anı şu an yaşadığımızı belirterek herhangi bir savunma yapmayacağımı beyan ederim. Şüpheli hakkındaki takdir mahkemenindir." ifadesini kullandı.

Zanlı çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    boş yapma
    Cevapla
  • mahfi 1 yıl önce Şikayet Et
    niye zarar gören avukat meslektaş olunca hukuk işlemiyor mu? işte avukatların gerçek yüzü, kendilerine olunca hukuku işletmezler, oysa savunma hakkı kutsaldır ne olursa olsun kimsenin tekelinde de değildir.
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl kanun normal bir vatandaş öldüresiye dövülüyor kafasında Şişe kırıyor döner bıçağıyla adam kesiyor ama ifadesini veriyor sonra serbest tutuksuz yargılanmak üzere serbest ama iş avukata gelince hemen hapis Bu ülkenin savcısı hakimi böyle yaparsa avukatı savunursa olurmu
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    avukatlık diye bir meslek olmamalı. madem adalet deniliyor. adalet herkesin kendisini dinlesin ona göre karar versin.. avukatlık yalancı şahitliktir..
    Cevapla
  • Araphan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi avukat yapmasın .eğer sevmediğiniz birileri varsa evladın avukat olsun diye duâ edin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...