Kılıçdaroğlu ABD'de uçak biletini yaktı, 8 saat ortadan kayboldu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yarın (13 Ekim) sona ermesi planlanan ABD gezisinde Washington'a gitmek için aldığı uçak biletini yakıp 8 saatlik yolu arabayla gitme kararı aldığı iddiası soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

GİRİŞ 12.10.2022 19:14 GÜNCELLEME 13.10.2022 06:44
Bu Habere 660 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Ekimde başlayan ABD gezisi sürpriz bir gelişmeyle farklı bir boyuta taşındı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "vizyon yolculuğu" diye tarif edilen ve bunun ilk durağı olarak kabul edilen ABD'de Demokrat Parti'li Bernie Sanders'le ve eski ABD Başkanı Barack Obama ile randevu taleplerinin geri çevrilmesi büyük bir hezimet olarak yorumlanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki gezisini takip eden isimlerden Habertürk yazarı Oray Eğin Kılıçdaroğlu'nun plan dışı bir hareketle 8 saat ortadan kaybolduğunu iddia etti.

ARABAYLA 8 SAATLİK YOK

Yaşanan sıra dışı gelişmeyi "Amerikan teamüllerinde alışılmadık bir son dakika değişikliği" sözleriyle köşesine taşıyan Eğin "(Kılıçdaroğlu) Salı sabahı Boston’da yaptığı bir görüşmeden sonra tarifeli uçakla başkente gelmesi bekleniyordu. Ama biletini yaktı ve otomobille yola çıkmaya karar verdi. Boston ve D.C. arası trafiksiz, hiç durmadan en az sekiz saat demek " ifadelerini kullandı.

"O SIRADA NE YAPTIĞINA DAİR HİÇBİR BİLGİ YOK"

Eğin oradaki gazetecilerle birlikte yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle ifade etti; Türkiye’yi yönetme iddiasındaki bir lider gezisi üzerine epey spekülasyonlar yapılan ABD gibi bir yerde en azından sekiz saat ortadan kayboluyor. O sırada ne yaptığına dair hiçbir bilgi yok. Bildiklerimiz sadece parti yetkililerinden aktardığından ibaret.

KARA YOLCULUĞUNDA YANINDA BULUNAN İSİMLER

Kılıçdaroğlu’nun siyah Tahoe tarzı SUV tarzı özel aracını Boston’da da hizmet veren özel bir şoförün kullandığı bilgisini aktaran Eğin, Kılıçdaroğlu'na basından sorumlu Ömer Topsakal (2019’a kadar Habertürk’te çalışıyordu), İBB başkan vekili ve bu gezinin organizasyonunu üstelenen Selçuk Sarıyar ve bir de kameramanın eşlik ettiğini ifade etti.

BÖYLE BİR KURNAZLIĞI KILIÇDAROĞLU KENDİSİ DÜŞÜNEMEZ

Eğin, her zaman özgürlük ve şeffaflıktan dem vuran Kılıçdaroğlu'nun basına kapalı görüşmelerin gölgesinde programının son ana kadar belli olmamasının komplo teorilerini besleyeceğini ifade edip bir üst aklı işaret ederek "Keşke o kadar ince hesaplar yapabilecek kadar usta ve kurnaz olabilse CHP.” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMINA ABD'DE YAŞAYAN TÜRK GAZETECİLER ALINMADI

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretindeki programlarına ABD'de yaşayan gazetecilerin alınmaması kriz çıkardı.

"SADECE YANINDA GETİRDİĞİ GAZETECİLER ALINDI"

NTV'nin Washington temsilcisi Hüseyin Günay sosyal medya hesabından duruma tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: "Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretindeki tüm programları New York ve Washington'da yerleşik olan Türk gazetecilere kapalı. Görüşmelere/etkinliklere sadece yanında getirdiği gazeteciler alınıyor."

"EN AZ 20 GAZETECİ DIŞARDA KALDI"

Hürriyet Gazetesi'nin New York- Washington muhabiri Razi Canikligil de, "Sonrada "yandaş medya" terimini dillerinden düşürmüyorlar. En az 20 gazeteci dışarda kaldı." ifaderini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 660
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir şeyler Dönüyor???.
    Cevapla
  • seyfettin 1 yıl önce Şikayet Et
    boş bir adam, hiç bir işe yaramaza.
    Cevapla
  • Hacı3817721923 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö ile görüşüp talimat almıştır
    Cevapla
  • Yusuf642 1 yıl önce Şikayet Et
    O degilde koskoca TURK milletini yonetecek kisiye bak. Gelde kahrolma.
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    bir yürüyen merdiven vakası daha yaşamış olmasın. sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek içermiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti