Son dakika: İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Son dakika: İstanbul Boğazı, bir yük gemisinin makine arızası yapması nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı.

GİRİŞ 14.10.2022 00:46 GÜNCELLEME 14.10.2022 01:52
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İstanbul Boğazı gemi trafiği, makine arızası yapan yük gemisi dolayısıyla askıya alındı. Türkeli Demir Sahası açıklarında makine arızası yapan 190 metre boyundaki gemiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, ANNITA isimli yük gemisi Tuzla’dan Kavkaz’a seyir halindeyken Türkeli açıklarında makine arızası yaptı.

"Kılavuz kaptanımız, KURTARMA-7 ve KURTARMA-8 römorkörümüz ile KEGM-8 hızlı tahlisiye botumuz ivedilikle yönlendirildi" denilen açıklamada, İstanbul Boğazı gemi trafiğinin geçici olarak askıya alındığı duyuruldu.

İstanbul Boğazı'nın saat 01.30'da gemi trafiğine açılacağı duyuruldu.

​​​​​​​Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Tuzla'dan Kavkaz'a seyir halindeyken Türkeli açıklarında makine arızası yapan 190 metre boyundaki ANNITA isimli dökme yük gemisine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzce kılavuz kaptanımız, KURTARMA-7 ve KURTARMA-8 römorkörümüz ile KEGM-8 hızlı tahlisiye botumuz ivedilikle yönlendirildi." ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklamada, İstanbul Boğazı gemi trafiğinin askıya alındığı duyurulmuştu.

İstanbul Boğazı 01.30 itibarıyla yeniden gemi trafiğine açıldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 33
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır her sene Süveyş kanalından en az 5 milyar dolar bedavadan para kazanıyor. İstanbul boğazı ise Süveyş kanalından kat ve kat daha fazla trafiğe sahip, bize 12 deniz milini dayatıp sahilden burnumuzu bile çıkarmamızı isteyen elin Yunanı ve Fransızı babasının çiftliği gibi kullanıyor İstanbul boğazını. Şimdi bizde Kanal İstanbul olsa çatur çutur para basacaktı, boğazdan geçmek için hali hazırda gemiler sıra bekliyor, ticaret gemilerinin 1 saatlik bekleyişi bile on binlerce dolar zarar demek, bunun yerine Kanal İstanbul'dan geçeceklerdi, batının tasmalıları muhalefet bir şeye karşı çıkıyorsa bilin ki Türkiye için faydalı batı için zararlı bir projedir.
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır her sene Süveyş kanalından en az 5 milyar dolar bedavadan para kazanıyor. İstanbul boğazı ise Süveyş kanalından kat ve kat daha fazla trafiğe sahip, bize 12 deniz milini dayatıp sahilden burnumuzu bile çıkarmamızı isteyen elin Yunanı ve Fransızı babasının çiftliği gibi kullanıyor İstanbul boğazını. Şimdi bizde Kanal İstanbul olsa çatur çutur para basacaktı, boğazdan geçmek için hali hazırda gemiler sıra bekliyor, ticaret gemişlerinin 1 saatlik bekleyişi bile on binlerce dolar zarar demek, bunun yerine Kanal İstanbul'dan geçeceklerdi, batının tasmalıları muhalefet bir şeye karşı çıkıyorsa bilin ki Türkiye için faydalı batı için zararlı bir projedir.
    Cevapla
  • Yerli mili 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani kanal İstanbul nerede kanal İstanbul, yoksa biz heykel yapmaya’mı başladık ???
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanal manal yok kardeşim, olmayacak.....
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul'un çok acele kullanıma açılması lazım. Mevcut deniz yolu dar geliyor yetmiyor. Para ödememek için kılavuz istemiyorlar. Sonuç bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...