Özel okuldan öğretmene çirkin mesaj: Çocuklar var, türbanlı istemiyoruz

İstanbul'da bir okul, İngilizce öğretmenliği için görüşme yapacağı kişiden "türbanlı olmamasını" istedi. Konuşmayı Twitter'dan paylaşan öğretmen, "Hakkımızı nereden helal ediyorduk?" sözleriyle tepki gösterdi.

GİRİŞ 14.10.2022 09:38 GÜNCELLEME 14.10.2022 11:01
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

İstanbul'da özel bir eğitim kurumu, öğretmenlik için görüşme yapacağı kişiden "türbanlı olmamasını" istedi. Konuşmaya muhatap olan Zeynep Kübra Kılıç, WhatsApp yazışmalarının ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak, "Hakkımızı nereden helal ediyorduk? Bugün yaşadığım bir olay" ifadesini kullandı. 

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından kurum, Zeynep Kübra Kılıç'tan paylaşımını silmesini istedi. Kılıç ise, kurum tarafından kendisine özür dilendiğini, konuştuğu kişinin hatayla böyle bir şey yaptığını söylediğini aktararak, "Doğru mu söylüyorlar bilemem ya da dava edip süreçle uğraşamam. Twitter birbirimizin başının üstünde salladığımız kılıç olsun istemem. Bu yüzden onların cevaplarını da paylaşıyorum ama istedikleri gibi twiti de silmeyeceğim" mesajını paylaştı.  

Cumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldüCumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldü

CHP için samimiyet testi: Başörtüsü için 66 vekil aranıyorCHP için samimiyet testi: Başörtüsü için 66 vekil aranıyor

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARININ GÖLGESİNDE YAŞANDI

Başörtüsüne yasal güvence üzerine başlayan tartışmaların yaşandığı şu günlerde böyle bir olayın yaşanması da dikkati çekti. 

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü için Meclis'e kanun teklifi sunacaklarını açıklamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise tepki göstermişti. Türkiye'de başörtüsü sorunu olmadığını vurgulayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak, "Samimiysen Anayasal zeminde düzenleme yapalım" demişti. CHP, Erdoğan'ın Anayasa üzerinden değişiklik teklifini reddetti. 

 

Kılıçdaroğlu: Yüreği yeten peşimden gelsinKılıçdaroğlu: Yüreği yeten peşimden gelsin

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Helalleşmeyi ahirette saadetliler yapacak. Ben saadete Verdiğim oyların hakkını helal etmeyeceğim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurekli turk olsaydin fasit dedigin amerikaya usaklik yapmazdin,birzamanlarin koministleri simdi fasit amerikanin usagi
    Cevapla
  • Bunlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Edepsizce giyinenlere laf yok, çocukların mahremiyet edep duygusu küçükken yıkılıyor. Ülkemizin ahlaki yapısını bozmak isteyen güruh bunlar.
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokratik bir ülkede ayrımcılık yapıyorlar. Buna benzer sorunlar Avrupa’da da okuyorum çok oluyor. İşe müracaatta: din, cins, ırk, kıyafet gibi şeylerin belirtilmemesi gibi. Bizde de buna benzer şeyler yapılabilir.
    Cevapla
  • adboz 40 1 yıl önce Şikayet Et
    bunun cezası ağırdır,ne demek başı kapalı öğretmen istemiyoruz anlaşılan o zihniyet hala diri, hükümetin acilen o tür kurumlar tespit edilip derhal kapatılmalıdır ,ufak cezalarla gecistirilmemeli .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti