İstanbul için çok kritik uyarı: 'Benim duyduğum...'

Tüm dünyada olduğu gibi tedbirlerin gevşetilmesi ve maske kullanımının azaltılması sonrası İstanbul'da vaka sayıları artarken Bilim Kurulu Üyesi Serap Şimşek Yavuz dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

GİRİŞ 14.10.2022 10:28 GÜNCELLEME 14.10.2022 10:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Yavuz Şimşek sosyal medya hesabından artan vakalara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"ÇOK SAYIDA GRİP OLGUSU VAR"

Şimşek, "İstanbul'da son haftalarda sadece benim duyduğum çok sayıda grip olgusu var, ayrıca koronavirüs sayıları da artıyor. Hem grip hem de koronavirüsü önleyebilmek için iyi surveyans çalışmasıyla ne durumda olduğumuzu bilmemiz lazım. Surveyans sistemlerimize ACİL rehabilitasyon gerekiyor." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA DA UYARMIŞTI

Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya'da günlük vaka sayısının geçen hafta 140-150 binleri, İspanya, İtalya ve İngiltere'de 60-70 binleri gördüğünü belirtmiş ve şöyle devam etmişti:

"Kovid-19 vaka sayıları şu anda 3 binlerde. 3-4 hafta sonra bizde de yükselişlerin olacağını tahmin ediyoruz.Başta büyüklerimiz ve riskli gruptakiler olmak üzere aşılarımızı olalım, hiçbir endişeye mahal vermeyelim."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • patoz 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri şu filimcileri sustursun
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde aşı içeriği, oluşturduğu yan etkiler ve ölüm vakaları, kalp krizi ve ölüm artış hızı, ilaç şirketlerinin usulsüzlükleri sorgulanıyorken bizde kamu spotlarıyla millet halâ aşıya yönlendiriliyor. Nasıl bir memleket olduk?
    Cevapla
  • Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Düş yakamızdan bıktık sizden
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    He he bizde hemen koşalım aşı suyu olalım dimi,,,bırakın bu masalları
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilerin Türkiye de beslediği fonladığı kişiler yine korku pompalamaya başladı. Allah sizi bildiği gibi yapsın .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!