Bakan Bozdağ'dan son dakika başörtüsü açıklaması: Hazırlık tamam!

Adalet Bakanı Bozdağ, "başörtüsü için Anayasa değişikliği"ne ilişkin, "Hazırlık tamam, çalışma şekillendi. 24 ve 41. madde üzerinde çalışıyoruz, Cumhurbaşkanı'na sunacağız." dedi.

GİRİŞ 17.10.2022 14:34 GÜNCELLEME 17.10.2022 15:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ:  CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 3 Ekim akşamı sosyal medyadan yaptığı açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasındaki talimatıyla başörtüsü düzenlemesine yönelik çalışmalar başlamıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü düzenlemesini içeren anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışma yapılması için Mevzuat Genel Müdürlüğü'nü görevlendirmiş, Anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifinin, çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a sunulması, daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilmesi bekleniyordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

"HAZIRLIKLAR TAMAM"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Anayasa'nın 24. ve 41. maddeleriyle ilgili çalışmalarımız tamam. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istemesi halinde sunum yapmaya hazırız." dedi.

Bozdağ, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Muhterem İnce'nin yemin etmesi için düzenlenen törenden ayrılırken, gazetecilerin "yeni anayasa çalışmalarına" ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Bozdağ, Anayasa'nın 24. ve 41. maddeleriyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istemesi halinde sunum yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Anayasanın 24. maddesi "din ve vicdan hürriyetini", 41. maddesi ise "ailenin korunmasını ve çocuk haklarını" düzenliyor.

ANAYASANIN 24 VE 41. MADDESİ 

Anayasanın 24. maddesi neler, içeriği ne?

24. Madde. Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir.

Anayasanın 41. maddesi nedir?

Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. (1) (2)

  1. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar.
  2. (Ek fıkra: 7/5/2010-5982/4 md.) Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir.
  3. (Ek fıkra: 7/5/2010-5982/4 md.) Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.
  4. (1)Bu maddenin kenar başlığı “I. Ailenin korunması” iken, 7/5/2010 tarihli ve 5982 sayılı Kanunun 4 üncü maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.
  5. (2)Bu fıkraya, 3/10/2001 tarih ve 4709 sayılı Kanunun 17 nci maddesiyle ,”ve eşler arasında eşitliğe dayanır”ibaresi eklenmiş ve metne işlenmiştir.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 39
  • Boynukalın 1 yıl önce Şikayet Et
    Anayasamız Kur'an'dır.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    hani başörtüsü sorunu çözülmüştü. Dün bir gazete de okuduğum habere göre vadi istanbul avmde çalışan bayanlara başörtülerini çıkarmaları emredilmiş. nasıl çözüldü bu iş. kapatın sona erdirin bu avm yi de görelim. çalışamasın depo yapsınlar da bizde görelim hadi...
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakal işinde yasadan geçirin askeriye dahil..ABD Avusturya kanada İsveç vb ülkelerde askere sakal dahi serbest
    Cevapla
  • Anti gerici 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım hala bu gericilik işleri....
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    CHPli arkadaşlar...doğalgaz elktrik petrol fiyatlarını yüzde 50 dusurulsun diye kanun teklifi verdi bakalım..Ankara'da Mansur başkana su parası yüzde 50 düşsün diyen akp ve mhp ne yapacak...hadi düşürün öyle oyun yapma değil vatandaşın yararına çalışın
    Cevapla
  • Şeref 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi tecrübe yok iyi oldu bizim için Reis verdiği söze karşı işi bitirdi gık diyemezler önümüz seçim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!