Hemşire eşini öldüren polise müebbet hapis

Kilis'te hemşire eşi Fatma Solak'ı (41) tabanca ile öldüren, yanındaki arkadaşı Sinem Ç.'yi de yaralayan polis memuru Hasan Solak'a (44), müebbet, ve 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Hemşire eşini öldüren polise müebbet hapis
Hemşire eşini öldüren polise müebbet hapis
GİRİŞ 18.10.2022 18:19 GÜNCELLEME 18.10.2022 18:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hasan Solak, 22 Mart'ta Kilis Devlet Hastanesi bahçesinde hemşire eşi Fatma Solak ve hemşire arkadaşı Sinem Ç. ile karşılaştı. 3 çocuk sahibi çift arasında çıkan tartışmada Hasan Solak, tabancasını çıkararak eşi ve yanındaki arkadaşına ateş açtı. Mermilerin isabet ettiği 2 hemşireden Fatma Solak hayatını kaybetti, Sinem Ç. ise yaralandı.

Olaydan sonra tutuklanan Hasan Solak hakkında; 'eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahla yaralama' suçundan ise 2 yıldan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasına sanık Solak, Fatma Solak'ın yakınları ile avukatlar katıldı.

Hasan Solak, pişman olduğu yönündeki eski savunmalarını tekrarladı. Mütalaasını veren savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti; Hasan Solak'a 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan müebbet, 'silahla yaralama' suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haketti ise eline sağlık
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Her iki tarafada Allah sabır versin adam iyi birine benziyor Rabbim şeytana uydurmasin
    Cevapla
  • Soner Sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    EDE46 rumuzlu yorumcu , haklisin bence de isin aslini bilmeden direk adami asip kesmek tam adil degil ,kadin kesinlikle cok kotu konustu esine tahminim o yonder tabii o da kadin arkadasinin yaninda gururuna yediremeyip bir anda gozu dondu ku Boyle bir vahseti yapti yoksa bunun bir aciklamasi olamaz Kim yapabilir boyle bir cilginlik yoksa ama keske yapmasaydi kadina da yazik oldu nerden bakarsan bak cok trajik,aci bir durum
    Cevapla
  • S.SOYLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben o gururun NE GURURU YERİN DİBİNE BATSIN O GURUR 3 çocuğun hali neolacak
    Cevapla
  • Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence sence öyledir böyledir. Damat kızınızı öldürse de böyle mi düşüneceksiniz sizce. Gururmus, gururumuz batsın. Ailenize merhametle şefkatle yaklassaniz. Çalıştığı yerin kapısına gelip silahınızı çıkarmak gibi canice bir harekette yapmazsınız. Zaten kesinlikle ispatlanmadigi sürece kasten, planlı programlı tasarlayarak öldürme denmez mahkemede
    Cevapla
  • Engo 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle namussuzlar adam öldürmeyi namus sanıyor. Müebbet değil direkt idam edilmesi lazım.
    Cevapla
  • EDE46 1 yıl önce Şikayet Et
    bu işin aslını bilen var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta
Time dergisinden Filistin kapağı!